terkini dan sensasi

Ahad, 9 Oktober 2011

berhati-hatilah wahai ibu bapa

Assalamualaikum...(^ ^)

kisah ini sangat mengejutkan Mas... berderau darah bila dengar cerita ini dari seorang yang rapat dengan Mas tentang anak perempuannya...

anaknya hampir dicabul oleh budak yang berusia 7 tahun... walaupun mereka hanya main2 tapi tindak tanduk budak tu memang seperti orang yang dah expert! kisah bermula masa mereka tengah main2, pastu budak lelaki ni ajak budak perempuan ni main rogol2... budak perempuan ni baru umur 4 tahun dan tak tahu apa2 pun pasal main2 camtu... 

budak lelaki tu buka baju dan seluar dia... terus diciumnya dan raba2 tempat sulit budak perempuan tu! bila budak2 lain nampak dan tegur dia terus dia lari... budak2 lain ni beritahu pada orang dewasa! bila orang tangkap dia dan tanya dari mana dia belajar buat camtu.... sangat terkejut bila diberitahu yang dia tengok ibu dan bapanya! astagfirullah al-azim, mengucap panjang Mas mendengarnya! 

macam manalah ibu bapanya menjaga hubungan suami isteri mereka sehingga anak2 boleh nampak dan tengok!   mustahillah lupa kunci pintu bilik pulak... sepatutnya perkara sebegini ibu bapa kena lebih berhati2! hal rumahtangga tu, sangat bahaya kalau anak2 sampai boleh tengok apa yang kita buat... pasti bila anak tu dah selalu tengok dia akan tergerak hati untuk mencuba! tak pasal2 anak orang lain jadi mangsa...

Mas tak salahkan budak lelaki tu... dia hanya mencuba buat apa yang dia tengok! ibu bapa harus dipersalahkan, gagal menjaga hal rumahtangga dengan sebaik2nya!

berhati-hatilah ibu bapa... jangan sampai hubungan suami isteri terdedah kepada anak2!

16 ulasan:

  1. ek , mmg bahaya .. ibu bapa pun agak2 lah tunjuk depan anak huuu budak2 mmg mudah terpengaruh ..

    BalasPadam
  2. kak mas, slaunya bila anak dan ibu bapa tidur satu bilik. salunya bila rumah tu layout nya hanya ada ruang tamu dan satu bilik. sebab tu lah architect ni semua patut design layout ikut keseusaian ! :(

    BalasPadam
  3. maybe persekitaran dalam rumah tu..eii, macam2 hal la sekarang ni..yg kisah bapa liwat anak 28 hari tu lagi la tragis nya..aduhh, letih 2..

    JEMPUT JOIN GIVEAWAY KAMI :)

    BalasPadam
  4. Adakala kanak2 bawah umur 5 tahun ditidokan sebilik dengan ibu bapa.
    Adakala sebilangan ibubapa juga xfaham perbatasan terhadap anak2.
    Berbagai punca,apa2 pun semoga ia jadi pengajaran.

    BalasPadam
  5. ish..tak sangka ye.
    macam tu pun boleh berlaku.

    mungkin ibu bapa tak sedar anak mereka sedang perhatikan mereka sedang tutt.

    apa la nasib anak tu nanti bila menginjak dewasa.

    BalasPadam
  6. sangat merisaukan dengan perkembangan tidak sihat begini terhadap anak2 kita yg sedang membesar...

    BalasPadam
  7. kalo main rogol2, takkanlah mak ayah dia cakap kat anak dia, yang ayah dia tengah rogol mak dia? ish, sangat2 tak bertanggungjawab...

    BalasPadam
  8. salam mas...astagfirullah al-azim mcm mana boleh jadi mcm ni...

    kenapalah ibubapa budak tu kalau nak melakukn yg mcm tu jgn lah depan anak2 atau agak2lah jgn sampai lupa tutup pintu...

    masalah yg berlaku siapa yg harus dipersalahkn....ingat2 yer ...

    BalasPadam
  9. bahaya.. budak2 budak mudah dipengaruhi

    BalasPadam
  10. naz pernah baca pasal benda sama ni. adik beradik pulak tu kak yang buat. minta simpang.

    BalasPadam
  11. teruk betul parents budak2 tu.. inilah contoh anak kalau tak dijaga, memang rosak.

    BalasPadam
  12. bahaya betol.
    patot mak bapak tolonglah jaga sikit hal2 benda mcm ni..umur sementah itu pon boleh tahu pasal benda gini...

    budak2 cepat terpengaruh..huhuhu

    BalasPadam
  13. kite kena balik ke ajaran islam yang sebnarkan, selamatkanlah diri kami ya Allah dari fitnah ini

    BalasPadam
  14. menakotkan bila dengar benda macam ni..sepatutnye ibubapa kena lebih berhati-hati dan pantau anak2 dorang..kalau terlepas laku dan terlepas pandang benda macam ni la yg akan terjadi..T_T


    p/s:: dtg dr belog namee..^_^

    BalasPadam
  15. Macam macam lahh.. Ibubapa memang kena mainkan peranan utama dalam bab ni sebab kalau kanak kanak ni semua yang dorang tahu cuma lah nak mencuba.. =..="

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com