mrs secretary

Ahad, 18 Disember 2011

Hidangan hari ini

Assalamualaikum...(^ ^)

Macam biasalah setiap kali hujung minggu mesti ada menu masak² saja nak kongsi hidangan yang mungkin boleh membuka selera kawan².

Hari ini hidangan yang dimasak agak berat jugak, semuanya atas permintaan husband tersayang. Bukan senang nak masak resepi yang jadi pilihan husband ni, awal lagi dah suruh masak sedap²! Jadi berperanglah dengan periuk belanga untuk masak yang tersedap untuk husband.

Menu yang jadi pilihan adalah Lala Berlada, Daging Masak Kicap dan Tumis Timun Air. Fuhhhhh penat jugak nak masak semuanya, dan ternyata ianya berhasil. Masak 4 pot nasi, licin semuanya! Seronok dapat kenyangkan perut husband dan anak² dengan masakan yang sedap. 


15 ulasan:

  1. perghhhhh sedap tu kak. tak dapat hadiah dapat makan masakan akak pun jadi lahhh haha

    BalasPadam
  2. Lme xmkn lala

    dgg kcp akk bkuah. De letak tomto

    BalasPadam
  3. nie bukan tahap menyelerakan lagi..
    hidangan dan satuan juadah y sangat idea..

    mas................
    k.ayu lapoo

    BalasPadam
  4. assalamualaikum mas...sedapnya lala berlada tu lama sgt x makan...:)

    BalasPadam
  5. kalau air tangan isteri ni sedap2 belaka... senang hati kalau tengok suami n anak2 makan kat depan mata kita kan...

    BalasPadam
  6. akaaaakkku
    maaaf kak...baru rini baru ble nak komen2
    rindu akak
    hehehe
    perghhh...dh ttgh mlm tgk ni undang kelaporang diperot mie kak
    hehehehehe

    BalasPadam
  7. yum yum yummy.....sungguh menyelerakan...

    BalasPadam
  8. lala tu yg yummy...manis..sedapnya la..huhu..sob3..mana nak cari pagi2 ni..haha

    BalasPadam
  9. wahhh beznya...!!
    dh lme x mkn lala..

    BalasPadam
  10. lala tu....sungguh menyelerakan....resipi plzzzzzz

    BalasPadam
  11. Tumis timun air...sedap....teringat arwah mak sedara masak ni dulu...sgt best.

    BalasPadam
  12. kongsi la resepi sekali..boleh jgk yg tak pandai msk cuba resepi kat sini..hehe..nampak sedap

    BalasPadam
  13. ya Allah,melampau2 sedapnya :( emmmmmmmmmmmmmm. geram. hehe

    BalasPadam
  14. Bestnya bila weekend dapat makan ramai ramai dengan famili kann :')

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com