terkini dan sensasi

Jumaat, 13 April 2012

Bila Atikah dan Arfan tahu

Assalamualaikum...(^ ^)


Saat Mas beritahu pada Atikah dan Arfan yang mereka akan dapat adik baru.

Mas : Kakak abang, mama nak bagitau berita gembira ni!

Atikah : Berita apa mama?

Mas : Kakak dan abang akan dapat adik baby nanti, mama dah mengandung.

Arfan : Dalam perut mama ada baby ke? Baby boy ke baby girl?

Mas : Mana tahu lagi sebab baby kecik lagi, nanti dah besar baru tahu baby apa.

Atikah : Kakak nak baby girl mama.

Arfan : Mana boleh, baby boy lah!

Mas : Tak kisahlah baby apa, dia tetap adik kakak dan abang. Seronok tak nak dapat adik baby ni?

Atikah dan Arfan : Mestilah seronok!

Camtulah gelagat mereka bila dapat tahu, memang seronok! Tapi bab jantina baby tu biasalah, seorang nak adik perempuan dan seorang nak adik lelaki. Mula² memang camtu, tapi Mas tahu bila adik dah lahir nanti mereka pasti sayang.

Sekarang ni tiap² hari mesti nak cium perut Mas. Nak tidur cium, nak pergi mengaji cium dan nak pergi sekolah pun cium. Rasa terharu sangat, memang mereka tak sabar nak tunggu adik lahir. 

14 ulasan:

  1. sweetnye..sabar ye akak n abang..pasni kena jaga elok elok ye..mesti tiap tiap hari bertanya je kan.^_^

    BalasPadam
  2. ~suka yer nak dapat adik..hehe :)

    BalasPadam
  3. Sronoknye kak

    erm nnti baby lahir nk mlwt baby tu plak

    hope sume slamat

    BalasPadam
  4. Diorang mesti tak sabar sangattt dah tuh...nice!:)

    BalasPadam
  5. hehehe..bestnya dorang dapat adik baru.

    nanti jaga adik elok elok.
    jangan buat adik nangis.

    BalasPadam
  6. hahaha cute je perangai dorang macam tu.

    BalasPadam
  7. Yey.... dapat anak buah lagi kat alam maya....hepi. Tahniah. Tahniah...

    BalasPadam
  8. alahai terharuuunyer baca ;)
    tiba tiba teruja dengar kisah adik bradik ni..

    BalasPadam
  9. Tahniah, Kak :] Semoga Allah SWT memberikan kesihatan yang baik buat Kakak, anak di dalam kandungan serta kaum keluarga, inshaAllah.

    BalasPadam
  10. salam mas, agak lama jugak ita tak blogwalking kesini... tengtiba tengok header pun dah baru... mas pun dah preggy... banyaknya terlepas, tahniah by the way... jelesnya orang sume tambah keturunan, kita ni bila lah kan... nak ngandung tu mcm fobia pun ada, entahlah...

    BalasPadam
  11. tahniah, makin bertambah umat Muhammad! :)

    BalasPadam
  12. assalamualaikum mas...wah!!! sukanya nak dpt adik baru yer ....moga semuanya gembira...:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com