mrs secretary

Khamis, 2 Ogos 2012

Dapat jugak!

Assalamualaikum...(^ ^)

Tahun ni susah betul nak tukar duit raya, maklumlah semua orang dok kejar nak duit baru kan? Mas pun beberapa kali pergi Bank Islam dekat dengan pejabat ni tapi asyik habis, yang ada cuma duit RM1 je. Duit RM5 dengan RM10 cepat betul habisnya, duit RM20 lagilah susah nak dapat.

Pastu minta jugak husband tanyakan dengan member² dia. Tapi jawapan tetap hampa, duit belum ada lagi. Bukannya apa, kalau tukar lambat nanti takut tak dapat pulak kan? Nanti takde pulak duit raya nak bagi kat anak² buah.

Tapi nasib ada kawan pejabat yang husband dia kerja bank, tanya punya tanya dia kata boleh dapat. Semalam dah dapat duit RM1 dan RM5, nanti esok dapat duit RM10 pulak. Tahun ni bajet duit raya RM300 je, tak boleh banyak² sebab nak simpan untuk persekolahan anak² dan barang² baby. 

Lega, dapat jugak tukar duit raya. Dipersembahkan, hehehee!


19 ulasan:

  1. nak duit raya dari kak mas!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh! tapi kena datang beraya kat rumah...hehee

      Padam
  2. uihh dah tukar dah dia..
    kita jgak ler ntah bila nk serang bank nie..nati lama2 kan duit baru dha habis..tinggal yg renyuk2 jek..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tukar cepat! skrg mmg berebut2 orang tukar..

      Padam
  3. Kite jugak lum dpt lg. Bank apa tu mas

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pastilah pulak husband member tu kerja bank apa.. mintak tolong dia je!

      Padam
  4. pantas & efisien la awak ni.. bagus

    mesti budak2 seronok dapat duit baru raya tahun ni... org tua pun numpang sekaki

    BalasPadam
  5. cantiknya duit 5 ringgit...

    BalasPadam
  6. Kita belum tukar, hmm kena tukar cepat ni...

    BalasPadam
  7. wahhh bestnyer dpt tukar duit raye..
    hri tu husben pgi..
    bank tu ckp ader tarikh yg akn ditetapkan utk tukar duit rayer...

    ngader je bank tu...

    BalasPadam
  8. cepat nye da tukar wet raya ek....sy lom tukar lg..pasni kene terjah bank..t abis

    BalasPadam
  9. nk duit raya!!!hehe

    sy tgk duit baru nie dah mcm duit monopoly.terutama duit kertas RM20.oren gitu!

    BalasPadam
  10. assalamualaikum mas...bestnya dah tukar duit raya...mama pun nak suruh hubby tukarknlah duit raya cepat2 nanti lambat2 dah habis plak...:)

    BalasPadam
  11. musim orang tukar duit kat bank nih..tapi patutnya bank
    dah paham benda ni kan??
    bersedia la awal2..
    sedia duit secukupnya.

    BalasPadam
  12. Sy pun dh tkr 2 ari lepas. Wlpun nk bg org tp tetap rasa sronok tgk duit raya kan?

    BalasPadam
  13. My punya wet raya dah order. mggu dpn br dpt hihi

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com