mrs secretary

Selasa, 12 Mac 2013

Buaian letrik

Assalamualaikum...(^ ^)


Anak ketiga baru terhegeh² beli buaian letrik. Masa Atikah dan Arfan dulu gigih tunggu buai dari anak tidur sampailah bangun, bukannya apa kalau tinggal nanti mesti jaga. Pastu Mas hantar mereka kat pengasuh dan dia tak nak guna buai, dia nak ajar anak tidur kat tilam. Jadi hanya kat rumah pakai buai.

Tapi Arfan kurang sikit bertunggu kalau tidur buai, letak dalam buai bila dah lena tinggalkan pun takpe. Cuma Atikah memang kena bertunggu. Bila Airis ni pulak samalah macam kakaknya, kena bertunggu. Jadi sebab itulah Mas beli jugak buai letrik, pastu kat taska nanti boleh bagi buai sekali. Jadi senanglah sikit bila ada buai letrik ni, takde orang nak tunggu buai anak kita je!

Memang masa mula² tak nak ajar dia tidur buai tapi biasalah mak kan, selalu mengalah dengan sikap anak. Sepanjang masa tidur tak lena jadi kenalah jugak ajar buai. Cuma Airis berbuai waktu siang je, malam memang senang dia tidur. Bagi susu, tepuk² bontot terus lena.

Mas beli buai letrik ni kat Mudah, RM170 dia punya rocker tu. Bukan sekali dengan buai.

12 ulasan:

  1. salam kenalan....thanks sebab singgah blog saya.... kalau pegi MMA SANTAI CORNER tu biasa makan aper yea ? tinggal kat maner - nanti leh kita arrange buat makan2x kat situ....hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. selalu mkn burger bakar.. saya dok kat tmn salak idaman, salak tinggi..he3

      Padam
  2. MQ kalau ikutkan dulu xnak ajar anak berbuai sebab nursery n baby sitter xbagi.. Kebetulan last min jumpa baby sitter, dia pulak yg pki buaian siap letrik lagi.. Terpaksa la kitor beli jugak..No2 ni ingat xnak ajar sbb payah nak gerak n tidur..

    BalasPadam
  3. alhamdulillah anak sy mudah tido bawah je..

    BalasPadam
  4. sama la ngn kite... anak dara baru la dok beli letrik psl BS amni nak pakai letrik phtu bising letrik tingi , padan muke kannn... BS now xnk gune letrik, bagus2.. Amni kt umh tido bwh je senang ..

    BalasPadam
  5. ooo nk berbuai ye.princess nasib lah xyah.tepuk gak bg lena.hehe

    BalasPadam
  6. Oh airis pakai buai eh? Takpelah ek, lain anak kan lain ragamnya...

    BalasPadam
  7. assalamualaikum mas...betul tu kalau perlu mmg kena beli juga...:)

    BalasPadam
  8. jenuh jgk kan kalau nak kena buai je setiap masa. bgus jgk beli buaian letrik tu ;)

    BalasPadam
  9. sy nnt pun tatau la lagi nak beli ke x..huhuuu

    BalasPadam
  10. kalau dah ade buaian letrik xletih la kan.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com