Terkini dan Sensasi

Isnin, 27 April 2015

KBBA Blogger's Day Out 2015 : TERBAIK!

Assalamualaikum...(^ ^)


Perancangan lebih kurang sebulan lebih oleh founder KBBA dan AJK serta kerjasama dari semua rakan KBBA telah menjayakan Blogger's Day Out 2015 ini. Semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang dari mula event hingga akhir. 

Seawal jam 7.30 pagi Mas dah sampai di Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya. Memang seronok dan teruja nak jumpa semua kawan² blogger yang dah lama hanya kenal di alam maya. Bila dah jumpa rasa macam satu keluarga. Semuanya sporting dan best, sayang korang!

Selepas sesi pendaftaran dan pengagihan goodies bag, tshirt KBBA tajaan Cosmoderm serta pengagihan kumpulan kami sarapan dulu. Sarapan kami disediakan oleh Bayou Coffeehouse. Kenyang perut acara terus dimulakan dengan senamrobik yang diketuai oleh Aten, seronok sangat!






Bila badan dah segar dan berpeluh² lepas senamrobik, baru semangat nak main games kan? 3 games yang disediakan untuk kami iaitu golf, badminton dan paintball. Games pertama ada golf ala blogger, memang ke laut pukulan masing². Maklumlah selalu pegang keyboard je, bila pertama kali pegang kayu golf memang kekok. Pukul bola pun melantun depan mata je. Ini tuju kat diri sendiri, hahahaa!




Dah penat gelak ketawa main golf kami ke games seterusnya iaitu badminton. Konsep permainan memang havoc bila 6 lawan 6 dengan hanya satu raket sahaja. Mula² memang rasa kelam kabut sebab masing² berebut nak pukul shutter, tapi bila dah pandai susun strategi baru boleh menang kan? Yang penting team Mas, team hijau ada menang jugak. 



Sudah penat berhempas pulas main badminton kami diberi ruang untuk berehat sekejap. Dalam masa tu kami diberi peluang untuk cuba bermain go kart. Mas tak main pun sebab tak larat cuaca panas sangat, tapi seronok tengok kawan² blogger seronok main go kart. Arfan anak Mas pun nak cuba main tapi tak cukup tinggi, jadi dapat bergambar je.



Dah penat di litar go kart seperti lagak pemandu dalam Fast 7, semua pun dah penat dan lapar. Jadi apa lagi terus serbu Bayou Coffeehouse untuk menjamu selera. Pelbagai menu yang sedap dan menyelerakan disediakan oleh Bayou Coffeehouse untuk perut kami. Terima kasih Bayou Coffeehouse untuk makanan yang sangat sedap!



Selesai makan dan solat terus kami ke games yang paling dinanti iaitu battle war di arena paintball. Semuanya dah teruja nak berperang. Mas memang teringin nak main tapi takut kena tembak, hahahaa! Jadi hantar husband sebagai wakil. Dia pun tak pernah main, tapi bila dapat main memang dia seronok. Seronok dapat tembak orang, hehehee!





Penat berperang dan puashati dapat tembak kawan kami ke acara penutup yang disempurnakan oleh founder KBBA iaitu Ben Ashaari. Terima kasih atas ucapan yang dapat menyuntik semangat semua rakan KBBA. Ada jugak acara cabutan bertuah dengan hadiah yang menarik ditaja oleh:

1. Cyberview: www.cyberview.com.my
2. Cosmoderm: www.cosmoderm.com.my
3. Yeos Malaysia: www.yeos.com.my
4. Stamp N Print Enterprise: http://stampnprint.blogsopt.com
5. Natalia: www.natalia.my
6. Monster Crazy Crunch: www.crazycrunchy.com

Mas pun bertuah! Terima kasih pada Azwar dan Cosmoderm atas hadiah ini.



Acara akhir macam biasa gambar beramai² sebagai kenangan. Pelbagai aksi dan gelagat masa bergambar, semuanya havoc dan seronok. Habis sesi bergambar maka selesailah event yang bermakna ni. Memang kenangan terindah bagi Mas. Dari kenal di alam maya kami semua berkumpul sebagai satu keluarga yang sangat rapat. Moga ukhwah terjalin akan terus kekal sampai bila².



TERBAIK KELAB BLOGGER BEN ASHAARI DAN TERIMA KASIH TAK TERHINGGA PADA SEMUA PARA PENAJA. PADA KELAB KOMUNITI TAMAN TASIK CYBERJAYA TERIMA KASIH KERANA MENYEDIAKAN TEMPAT YANG SANGAT SELESA UNTUK MENJAYAKAN EVENT KAMI!

6 ulasan:

  1. penat tapi enjoy! walaupun tak main tapi penat gelak sambil kejar kejar si kembar hehehehe

    BalasPadam
  2. Untung laa dpt lucky draw... hehehe... btw thanks support xtvt kbba... kite bkn sekadar blogger..

    BalasPadam
  3. pcl dpt jgk hadiah lucky draw yg sama tapi novel Azwar Nasi Kangkang jadi milik.. sorii mas x sempat bertegur sapa...tp pcl kenal mas hihi..

    BalasPadam
  4. wahh bestnya..meriah sungguh..tak berkesempatan nak pergi =__='

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com