mrs secretary

Isnin, 26 Oktober 2015

Pilihan Gegar Vaganza 2

Assalamualaikum...(^ ^)

Gegar Vaganza kembali lagi untuk musim kedua. Kali ini pilihan artis² lama yang bertanding lebih hebat. Dengan kekuatan vokal yang masih mantap walaupun sudah berusia menjadikan mereka setaraf penyanyi sekarang. Ada sesetengah peserta dah lama tak menyanyi dan buat album tapi bila menyanyi secara live suara mereka memang memukau. 


Antara 12 peserta yang bertanding hanya 3 orang yang menjadi pilihan Mas. Bagi Mas mereka bertiga ni memang punyai suara yang hebat. Apa sahaja lagu yang dinyanyikan dapat mereka sampaikan dengan baik. Siapa yang jadi pilihan Mas? Mereka ialah Zul Handy Black, Ezad Lazim dan Acong Sweetchild. Suara mereka memang wow! Terutama Acong, walaupun dah lama tak menyanyi tapi kelunakkan suaranya memang tiada tandingan. Langsung tak berubah, tetap memukau seperti dulu².

Jadi pendapat Mas lagi bagus mereka yang hebat ni diberi pilihan lagu yang mencabar setanding dengan vokal mereka. Beri mereka nyanyikan lagu terbaru dan terkini supaya kita boleh lihat tahap keupayaan vokal peserta. Jika mampu memang peserta itulah layak digelar Juara!


Ini pula senarai lagu yang akan dinyanyikan oleh peserta pada minggu ketiga.

Nassier Wahab | Tanpa Pesan (Datuk M. Daud Kilau)
Ezlynn | Kuda Hitam (Hetty Koes Endang)
Ezad Lazim | Mengerti (KRU)
Azian Mazwan Sapuan | Tak Ada Logika (Agnes Monica)
Nizam Laksamana | Tak Seindah Wajah (Datuk SM Salim)
Haiza | Istilah Bercinta (Ramli Sarip)
Acong Sweetchild | Pilihlah Aku (Latif Ibrahim)
Faradhiya | Joget Siapa Dia (Wann)
Sheeda | Hantu Atau Buaya (Nana Sheme)
Amir Ukays | Yang Sedang-Sedang Saja (Iwan)
Siti Nordiana | Kasihnya Laila (Jinbara)
Zul Handy Black | Ku Menunggu (Rossa)

Wahhh mencabar jugak lagu² yang bakal mereka nyanyikan. Tak sabar nak tengok Zul Handy Black nyanyi lagu Rossa, comel ke tak? Hehehee!

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com