mrs secretary

Jumaat, 17 Februari 2017

Maharaja Lawak Mega kembali

Assalamualaikum...(^ ^)

Mula² dengar program Maharaja Lawak Mega akan kembali terus berharap Jozan dan Sepahtu masuk bertanding. Serius rindu nak tengok mereka beraksi di pentas MLM, terutama Jozan sebab kali terakhir mereka bertanding pada tahun 2012. 

Tapi mengharap sajalah sebab bila nama peserta diumumkan ternyata mereka tak bertanding lagi tahun ni. Nampaknya hambar lagilah pentas MLM seperti tahun 2016. Memang tahun lepas Mas tak tengok langsung MLM, tau² Bocey jadi juara. Kalau dulu setiap kali MLM akan bersiaran pasti ternanti², tak sabar nak tengok lawak dari Jozan, Sepahtu dan Jambu. Tapi sekarang legenda² ni macam dah tarik diri je dari pentas MLM. Macam Jambu tak boleh buat apa dah sejak arwah Yus pergi, hanya Tauke yang masih setia di pentas MLM bersama ahli baru.

Malam ni Mas nak tengok jugaklah untuk episod pembukaan, kalau hambar memang tak tonton dah episod akan datang. Peserta yang agak menarik perhatian musim ni ialah Bocey dan Zero. Harap mereka dapat kekalkan momentum lawak yang lucu dan mencuit hati. Harap setiap minggu lawak tu konsisten. Nak harap kumpulan lain macam tak menaruh harapan tinggi sangat. Haaa lagi seorang Juara Lawak Solo, Daniel. Lawak dia boleh tahan jugak, harap dia pun beri yang terbaik.

Itu sajalah bebelan Mas untuk MLM 2017 ni, harap episod pembukaan malam ni hangat dan Mas nak ketawa puas². Kalau suam² kuku nampaknya tengok siaran lain jelah. Jom tengok peserta yang bakal berentap di pentas Maharaja Lawak Mega 2017.


Berkumpulan
Abioso | Amin, Sarip & Mamad
Bocey | Achey, Abam & Fad
Hobit | Amir, Bocil & Dinn
Joras | Joey, Rahim & Shuk
Mamu | Abu & Ajo
Masin | Jiggy, Mamat & Vicha
Nice | Achong, Ropie & Tauke
Pistol | AG Hafiz & Raja Azrey
Puteh | Ali & Mamak
Shiro | Ajak & Shahrol
XOXO | Chot, One & Wan Gegau
Zero | Atu, Shariff & Syaiful

Solo
Danial
Dzawin
Mad Sabah

Menarik ni, jom baca: Cara merawat ekzema dan psoriasis

2 ulasan:

  1. kdg2 x sempat tgok yg live. terpaksa la tgok ulangan. harap thn ni lebih wow drp thn lps.
    abam kie follows your blog here. no 1659. tq.

    BalasPadam
  2. yeah ... saya pun suka juga dengan Zero, tapi berharaplah juga kan Jozan akan join ... maybe this time nak tengok Mad Sabah la pula ...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com