terkini dan sensasi

Khamis, 14 September 2017

Asyik dia je nak menang!

Assalamualaikum...(^ ^)

Setiap kali kalau pergi Mr DIY memang wajib kena paw mainan dengan Airis, sebab dia tahu harga mainan kat situ murah². Dah pilih mainan yang dia nak terus pergi kat tempat scan harga, siap scan terus cakap "Murah je mama, baru RM2. Bolehlah beli untuk Airis!" Hehehee, pandai kemain nak bodek. 

Tapi bab beli mainan ni memang Mas kedekut sikit, biasanya babah dialah yang selalu kalah dan akan belikan. Cuma kadang Mas tengok permainan jenis camne, kalau untuk uji minda memang tak kisah nak belikan. Masa pergi hari tu Mas belikan dia permainan dam ular dan dam haji, haaaaa seronok dan teruja dia nak main.

Balik rumah terus tak sabar ajak main, tapi dah malam kenalah tunggu esoknya. Esok pagi lepas sarapan terus ajak main, tak sempat mandi. Mas layankan je sebab kebetulan hari minggu kan, jadi syok jugak layan anak² buat aktiviti camni. Cuma satu, setiap kali main apa² permainan dengan Airis ni mesti dia je nak menang. Kalau kalah, haaaaa siaplah dia punya merajuk. Pastu siap cakap mama dengan abang main tipulah, padahal dia yang tak nak kalah. Naik fed-up mama nak main dengan dia, hahahaa! 


Jadi nak tak nak setiap kali main dengan dia, kita kena buat² kalah. Bila dia dapat menang, tersenyum lebar terus dan siap lompat² kegembiraan lagi. Hahahaa, memang tak boleh blah kau dik! 

Ada sekali tu dia ajak Mas dan husband main dam ular, awal² lagi cakap Airis nak menang. Main punya main, mama orang pertama menang. Tinggal dia dengan babah je, tapi terus dia ajak babah main semula sebab tak nak bagi babahnya menang. Hahahaa nasib kaulah babah, kena ikut cakap Airis. 

Tapi walau camtu kami seronok dapat luangkan masa bersama anak² dengan aktiviti camtu. Terhibur jugak tengok gelagat dia, walaupun geram. Asyik² dia nak menang, bila mama nak menang pulak!

8 ulasan:

  1. hahah macam tu kne ulang byk2 kali laa

    BalasPadam
  2. Hahahhha airis yg bijak kikiki papa ngan mama dia yg kena game ni hahhha

    BalasPadam
  3. mesti la kn mgalah ...kecik2 dulu pun mummy daddy redha mlayan Ty.. klu klh main game pe2 mau meraung...

    BalasPadam
  4. mikhail pulak mainan dia tobot..mahal ya amat.. fobia ibu nak bawak p kedai takut kena paw hahahhaa

    BalasPadam
  5. Lebih baik main mainan macam ni

    daripada main tab

    boleh juga berkomunikasi dengan sihat

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com