terkini dan sensasi

Ahad, 14 Januari 2018

Teringin Nasi Ayam Mafia Chef Joe @ The Dangau

Assalamualaikum...(^ ^)

Dah lama teringin nak makan Nasi Ayam Mafia Che Joe @ The Dangau ni gara² baca entri kat blog founder KBBA9, nampak menyelerakan betul nasi dia. Tapi masa tu masih dalam pantang, jadi simpan dulu rasa teringin tu. Tapi dah habis pantang pun tak pergi² jugak, akhirnya hari semalam baru teringat. Terus suruh husband pergi beli!



Kedai dia tak jauh sangat pun dari kawasan rumah Mas, kat Sepang ni jugak. Tapi melilau jugaklah husband cari semalam, walaupun dah waze guna alamat yang ada kat Facebook Chef Joe tu. Cari punya cari akhirnya jumpa jugak, rezekilah tu. Dah sampai terus husband hantar gambar pilihan nasi yang ada kat situ, bukan Nasi Ayam je tau! Ada Nasi Kukus Ayam Mafia, Nasi Ayam Kampung Mafia, ada set nasi dengan lauk Talapia dan Keli Goreng Panas dan sudah tentu Nasi Ayam Mafia. 

Bila dah tengok pilihan nasi² tu terus bagitau husband Mas nak Nasi Ayam Kampung Mafia dan anak² pulak nak Set Keli Goreng Panas. Tapi hampa sekali sebab kedua² menu tu dah habis, yang ada Nasi Ayam Mafia sahaja. Masa tu husband datang dah pukul 3 lebih, taukehnya kata kalau waktu tu memang nasi² lain dah habis. Kena datang awal kalau nak makan. 



Alaaa kempunan nak rasa ayam kampung tu, dahlah nampak sedap. Takpe lain kali boleh datang makan kat kedai dia pulak, banyak masa lagi. Jadi husband beli 4 bungkus Nasi Ayam Mafia je. Bila dah makan nasi dia memang A bagi Mas, husband pun cakap sedap. Pastu sambal dia pun sedap anak Mas cakap, Mas tak makan sebab masih belum makan pedas² ni. Jadi puashatilah makan Nasi Ayam Mafia Chef Joe ni, nanti nak cuba menu² lain pulak. 

Husband cakap banyak lagi pilihan makanan kat sana, ada cendol jugak. Haaa nanti memang akan datang makan kat kedai dia. Korang yang berdekatan nak cuba boleh ke Kedai Nasi Ayam Chef Joe @ The Dangau, layari je Facebook Chef Joe @ The Dangau untuk tempahan, pertanyaan atau info lanjut.


Perghhhhh terasa lagi kesedapannya!

2 ulasan:

  1. nasi ayam mafia yea..mesti kesedapannya tahap mafia jugak kan..hehe

    BalasPadam
  2. Selalu makan dekat sini... memang sedap nasi ayam tu, tapi kadang kedai penuh sgt tak ada tempat nak duduk.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com