terkini dan sensasi

Jumaat, 25 Mei 2018

Terkubur impian julang Piala Thomas

Assalamualaikum...(^ ^)

Kecewalah, takde peluang nak tengok skuad badminton Piala Thomas beraksi di peringkat akhir. Nampaknya rekod kemenangan tahun 1992 bakal berkubur camtu jelah, susah dah nak diperbaharui. Dato' LCW pun nak bersara dah, harapan tinggal harapan jelah. 


Memang geram tengok game suku akhir semalam, banyak kesilapan di pihak pemain Malaysia. Mereka ni bergantung harap pada Dato' LCW untuk menang tapi tak nak usaha menang jugak. Ikutkan 2 pasukan beregu tu boleh menang, bagus mereka main semalam. Cuma banyak buat silap bila nak main di set ketiga tu, terlebih yakin boleh menang. 

Mas siap tengok sampai habis tu, masih menaruh harapan untuk Malaysia ke separuh akhir. Mula dah nampak harapan beregu kedua tu akan menang, tapi bila masuk ke set ketiga terus banyak buat silap. Main dah tak tentu hala, pihak lawan pun apa lagi terus hentamlah. Mas tengok masa tu beregu Malaysia macam dah terlebih yakin boleh menang, sampai lupa nak atur strategi permainanan lebih baik. Akhirnya kecundang jugak!


Sian jugak kat Dato' LCW, pasti sedikit dia rasa kecewa kan? Dia main berhempas pulas untuk menang, tapi pemain lain tak dapat nak raih kemenangan. Dahlah kejohanan Piala Thomas kali ni yang terakhir untuk dia, tak dapat nak lakar memori indah. Tak dapat nak julang Piala Thomas buat kali terakhir. 

Moga lepas ketiadaan Dato' LCW, pihak BAM mampu lahirkan pelapis beliau. Moga ada harapan untuk kita rangkul kembali Piala Thomas yang dah diidam sejak 26 tahun selepas kemenangan tahun 1992. Dato' LCW pun boleh dipilih jadi jurulatih lepas dia bersara, boleh dia tunjuk ajar pemain muda supaya jadi macam dia. Moga maju jaya skuad badminton negara!

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com