Logo KBBA

terkini dan sensasi

Isnin, 24 Januari 2022

Gegar Vaganza 8: Konsert Akhir

Assalamualaikum...(^ ^)

Tahniah Juara GV8, Aliff Aziz!


Haaa 3 tahun berturut² dah juara GV dibolot oleh peserta lelaki, jadi sama rata dah dengan juara peserta wanita. Boleh buat Mega Gegar Vaganza dah ni, hehehee!

Kemenangan Aliff Aziz memang Mas tak jangka sebab awalnya Mas target Nikki atau Aweera jadi juara. Mas tak jangka sebab masa tengok konsert suku dan separuh akhir dia agak goyah, cuma Mas pernah kata dalam entri lepas kalau Aliff all out malam final dia boleh menang. Jadi dia buktikan, memang dia buat yang terbaik semalam. Paling best masa dia nyanyi lagu Dealova duet dengan Hafiz Suip dan masa pusingan battle, mantap sungguh rap dia. Selayaknya dia bergelar juara, bukan komplot dari juri atau Astro ye!


Suki pulak menepati ramalan dapat tempat ketiga sebab standard persembahan dia mendatar je, tiada kelebihan sangat. Cuma masa pusingan battle dengan Nikki tu best persembahan mereka, jelas sangat sebutan lirik mereka. Nikki pulak selayaknya dapat tempat kedua walaupun Mas target dia jadi juara! 

Untuk Adibah, Azan dan Aweera, Mas puashatilah dengan keputusan walaupun awalnya Mas target Aweera boleh jadi juara. Tapi bila tengok persembahan battle dia terus rasa takde peluang sebab Aliff lebih menguasai dan lebih bagus. 

Tapi secara keseluruhan Mas paling suka pusingan battle, semua peserta berikan yang terbaik. Macam batlle Adibah vs Azan bersaja je mereka nyanyi, lirik pun takde salah. Tengok persembahan mereka macam terasa yang mereka tu anggota 4U2C, hehehee!


Haaa juri dah buat keputusan, jadi bagi Mas tak perlulah ada isu pilih kasih ke atau dah rancang awal ke. Itulah lumrah sesuatu pertandingan, lagi pun juri lebih arif mengadili kan? Paling penting semua peserta dapat tonjolkan semula bakat menyanyi yang dah lama menyepi. Tahniah untuk semua peserta Gegar Vaganza 8, jumpa di GV9 nanti!

Juara: Aliff Aziz
Naib Juara: Nikki Palikat
Tempat Ketiga: Suki Low
Tempat Keempat: Adibah Noor
Tempat Kelima: Azan Scan
Tempat Keenam: Aweera

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com