terkini dan sensasi

Ahad, 27 Februari 2011

Restoran Amira Seafood

Assalamualaikum...(^ ^)

Mas nak share dengan kawan2 satu tempat makan yang best.. restoran ni kat Bandar Baru Nilai, namanya Amira Seafood.. restoran ni jugak pernah masuk dalam program JJCM TV3..



antara menu-menu istimewa di sini.. kawan-kawan tau tak apa itu Homok dan Kengsom? first time dengar dan teringin jugak nak makan..

somtam
first time makan, sedap hingga menjilat pinggan!


antara juadah yang kami order iaitu ikan siakap 3 rasa, sup cendawan, daging goreng kicap, sambal paru, sambal ikan bilis dan somtam.. semuanya RM63 untuk makan untuk 5 orang! murah kan..

licin selicin licinnya.. hahahaaa
serius memang sedap, kawan-kawan cubalah makan kat sini!

10 ulasan:

  1. sebaris ngan KFC n sen heng tuh ekkkk..heheheh

    BalasPadam
  2. memang sehingga menjilat pinggan dan sehingga tak larat nak berjalan dah..ha3...apapun memang the best la... =D

    BalasPadam
  3. cik sue;

    nanti kamu belanja lak ye mkn kat situ..hehehee~

    BalasPadam
  4. wah nampak sedap nya... boleh cuba ni.. http://ladycomot.blogspot.com

    BalasPadam
  5. ladycomot;

    trylah..memang tak menghampakan!

    BalasPadam
  6. kedai ni tgh renovate..sejak2 masuk tv ni kena la upgrade deco kan.. dekat je ngn umah sy... 2minit da smpi. suka beli bubur nasi petang2

    BalasPadam
  7. KALAU NAK TAU, DIA ADA 2 CAWANGAN... SATU LAGI DI HADAPAN KEDAI CNI HELMI GIMIC BERSEBELAHAN DENGAN PUB EXPLOUD....

    BONDE SELALU MAKAN YG KAT SITU...
    FATIN SUKA MAKAN BUBUR...BERLAUK ...

    BalasPadam
  8. I Blacklist kedai ni. I dinner -Siakap stim limau (kedai tk timbang..-ikut saiz-big n kecil - I pilih kecil), telur bungkus 1,sup cendawan1,air tembikai saiz biasa 1,air suam 1,nasi 2 plate= RM47! In d car,husb kata ikanRM25 coz kecil.habis tu Yg lain berapa? Husb I pun mcm mamai..bayar je.. I tk puas hati..I keluar keta n see d cashier n da lain plak..girl tu kata ikanRM35..I said ikan I kecil..then she said she salah ckp kt my husb n gave meRM5 dia kata ikan tu RM30..apa ni?? suka-suka caj..TK CHCK SIZE IKAN!kejadian ni jadi bulan 12 hari tu. Totally tak puas hati dengan harga walau dah bagi balik RM5. Bila kira balik..still rasa kena tipu.

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com