mrs secretary

Ahad, 27 Februari 2011

Ari Nasi Kukus Ayam Penyet

Assalamualaikum...(^ ^)

sorilah kawan2, hari ni lambat lagi update entri.. bukannya apa, otak jammedlah sebab satu hari terperap kat rumah.. tapi untuk tidak menghampakan pembaca2 blog ni, Mas buat jugaklah entri walaupun simple je.. harap2 kawan2 tak boringlah membacanya!

dalam entri ni Mas nak kongsi lagi tentang makanan yang best.. Nasi Kukus Ayam Penyet itulah namanya! kedai yang jual nasi ni ada di Bandar Baru Salak Tinggi, memang popular kedai ni.. setiap hari mesti ramai orang.. nama kedai ni Ari Nasi Kukus Ayam Penyet.. 

dibuka dari jam 4.00 petang sampailah nasinya sold out! kalau nak makan mesti kena pergi beli cepat2 tau.. sebab biasanya pukul 9.00 malam nasi dah habis.. so, kalau kawan2 rasa terliur datanglah makan kat kedai ni..

nasinya yang enak dan ayamnya yang lembut

kuah kari 

memang terangkat kalau dimakan panas..  sedap hingga menjilat daun pisang!

2 ulasan:

  1. sedapnyer nasi.. tapi lame da tak mam nasik.. balik2 bubur.. argh, gua tensi!

    BalasPadam
  2. sabar ye cik BB;
    nanti dah boleh mkn akak bwk b makan kat sini...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com