mrs secretary

Selasa, 26 April 2011

Hebatnya pengaruh BLOG!

Assalamualaikum...(^ ^)

Mas terjebak dengan dunia blog ni lebih kurang 3 bulan lebih dah, semakin hari semakin kuat blog ni mempengaruhi Mas. Sehari tak buka blog rasa rindu mencengkam jiwa, walaupun sakit tapi tetap gagahkan diri nak update entri. Kalau dulu masa banyak dihabiskan dengan Facebook tapi sekarang FB hanya dipandang sebelah mata je. Masa² lapang hanya dihabiskan bercengkerama dengan blog tersayang, hebat kan kawan² pengaruh blog ni. 

Bila diri dah terpengaruh Mas pun sebarkan pengaruh itu ke adik beradik pulak, pelbagai hasutan Mas beri pada mereka supaya buat blog. Akhirnya mereka terpedaya, orang pertama yang terpengaruh dengan pujuk rayu Mas ialah adik Mas.

bukan dirimu hanya diriku...

Mas rasa mesti ada kawan² yang follow blog ni kan? Inilah blog adik Mas, Cik Sue. Dia mula buat blog pada 22 Januari 2011 setelah termakan pujuk rayu Mas. Mula² tu dia macam endah tak endah je dengan blog ni tapi bila Mas terus menghasut dan menghasut setiap hari akhirnya jadi blogger tegar jugak. Sekarang dah semakin hebat, follower pun dah cecah 500 lebih dan entrinya pun best dan menarik. Jadi kalau kawan² belum singgah ke blog dia, boleh ke http://miowmanja.blogspot.com. Orangnya peramah macam Mas jugak! 


Ini pulak orang kedua yang termakan pujuk rayu Mas untuk aktif berblog. Dia adalah kakak sulung Mas yang tersayang, Sal Saari. Mas rasa mesti ada jugak kawan² yang dah follow blog dia kan? Dia mula berblog pada 2 Mac 2011 akibat pengaruh adik²nya lah, hehehee! Sekarang pun blog dia dah semakin dikenali, follower pun dah cecah angka 200 lebih dan kebanyakan entrinya berunsur nasihat² yang bagus. Jom kawan² singgah di blog along Mas ni di http://mohintai.blogspot.com/. Orangnya baik hati macam Mas jugak!

22 ulasan:

  1. moh intai kesemuanya! Meow!! he he

    BalasPadam
  2. wahhhh dalam 3 bulan follower dah 700 lebih...cmner kak mas wat??nk tahu...hehehe

    BalasPadam
  3. 2 r kan..baru 3 bln da 7rtus lebih..sememangye hebat ah...(^^,

    BalasPadam
  4. dh follow keduanya.. do follow me to. tenkiu.. =)

    BalasPadam
  5. Salam ... uikss satu famili ada blog ke nih?

    BalasPadam
  6. hohohohoohoh...pengaruh blog memang tinggi...klu tak kakD pun tak buat la blog ni...asalnya dulu kwn kakD yg beria2 nk buat....last2 belog dia mati blog kakD plak yg hidup...

    BalasPadam
  7. @Nurul Eiman Hikmah
    rajin join segmen,rajin blogwalking dan rajin tinggalkan komen..hehehe

    BalasPadam
  8. @iLa suHaiLa
    hehehe..takdelah hebat mana, kena byk usaha lagi ni!

    BalasPadam
  9. @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™
    betul tu kak...
    bila dah lama berblog kita akan jadi seronok!

    BalasPadam
  10. laaa..xtau plak cik sue tu adik kak mas.hehe :)

    BalasPadam
  11. @dd.hasnidar
    hehehehe...skrg dah tau kan?
    sama tak muka kami..

    BalasPadam
  12. wahahahahaha..promosi lah lagi..dan lagi..dan lagi...meowwwwww... hak3...

    BalasPadam
  13. @Cik Sue
    mana boleh lebih2, sekali cukuplah!
    ko pulak promosi aku...hehehe

    BalasPadam
  14. uihhh hebakkkk...tenkiu ler sudi promotekan blog alongmu ini..
    InsyaAllah satu hari akan kubalas jasamu itu..
    intai jangan tak intai !!!!

    BalasPadam
  15. @Sal Saari
    hehehehehe...sama2, hebat sikit je!
    jgn lupa belanja piza..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com