terkini dan sensasi

Selasa, 26 April 2011

janganlah malukan diri sendiri

Assalamualaikum...(^ ^)

ada sesetengah orang tak sedar yang kadang2 mereka telah malukan diri sendiri demi nak tarik perhatian orang lain... contoh yang paling ketara adalah cara berpakaian dan yang lebih kerap berbuat begini adalah wanita! maaflah kalau ada kawan2 wanita yang terasa tapi Mas sekadar menyampaikan agar kita sebagai wanita tidak membuat sesuatu yang boleh memalukan diri sendiri! 

wanita memang sinonim nak kelihatan cantik dan seksi... tapi mereka tak sedar yang kecantikan dan keseksian itu kadang2 boleh memalukan diri sendiri... cuba kita lihat contoh gambar2 ini!


perlukan kita berpakaian sebegini? sedangkah kita dah tau susuk tubuh agak gemuk dan tidak sesuai berpakaian sebegini! tapi kenapa kita buat jugak? Mas pernah jumpa seorang perempuan di stesen LRT, pakai tudung tapi pakai baju yang sangat ketat dan singkat... dahlah tubuhnya agak gempal! bila dia perasan orang lain asyik tengok dan perhatikan dia... mulalah dia asyik tarik2 baju! kenapa mesti nak tarik pulak... malu ke? masa2 mula2 pakai tadi tak fikir pula pakaian tu akan memalukan diri sendiri!


huhuhuhu... yang ni lagi dahsyat! apa motif berpakaian sebegini... nak nampak seksi atau nak memalukan diri sendiri? tak perlulah terlalu taksub nak berfesyen sehingga sanggup dedahkan bahagian tubuh badan yang tak sepatutnya... nanti bila mata orang lain dah tertumpu kepada kita mulalah serba tak kena! tanya kawan sebelah "jarang sangat ke baju I ni? orang asyik pandang je, malulah!" haaaaaaaaa... kan! tahu pun nak rasa malu, masa nak pakai tadi tak pulak rasa malu... jadi, fikir2 sendirilah!

tapi kadang2 Mas pelik kenapa artis tak pernah rasa malu berpakaian seksi...

25 ulasan:

  1. rasa dah comeiii sangat kot... tu yang pakai macamtu..ke lupa cermin diri ni...

    BalasPadam
  2. yup stuju! makin lama manusia makin teruk berpakaian. umat akhir zaman. naudzubillah..

    BalasPadam
  3. kalau boleh malu nak tjk lebihan lemak..malu okeh..
    tapi mgkin ada org bangga kot.. ;p

    bangga tak bersebab..aihh sgt tidak paham kan mas..

    BalasPadam
  4. panas kot sbb tue pakai pakaian jarang.. errr tak tahu la apa nak jd.

    BalasPadam
  5. huisy. sy seksi tak?? :p

    *kadang-kadang pakai baju labuh pun dok tarik2 juga. msh rasa tak selesa* :p

    BalasPadam
  6. @::Mastura Zakaria::
    mmg lupa kot!
    tak pun kat rumah takde cermin..

    BalasPadam
  7. @.m y z.
    hurmmmmm...tulah kan!
    manusia makin tak tahu malu..

    BalasPadam
  8. @♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
    betul tu..
    kita ni kalau boleh nak sembunyi2 kan lemak2 tu, tapi diaorg selamba je tunjuk2!

    BalasPadam
  9. @Nana
    ermmm...ntahlah!
    jadikan panas pulak sbg alasan..

    BalasPadam
  10. @farah
    tak!
    Mas pun camtu, kadang2 sblm keluar mesti tanya husband dulu baju ok ke tak... ketat ke tak...

    BalasPadam
  11. macam2 laa dunia skrg ni...no comment..huhuhu

    BalasPadam
  12. bila manusia diakhir zaman kan... tp yg bertudung pun byk memalukan diri sendiri...buruk..pki lah dgn betul

    BalasPadam
  13. Ni la dikatakan pakai baju tp macam xberbaju. dunia akhir zaman.

    BalasPadam
  14. rasanya nak pakai bikini je kot..tapi ada malu sikit..tu yang cover sikit tu..huhu

    BalasPadam
  15. @Sabihah
    tak komen takpe..
    tapi Mas sekadar mengingatkan kaum sejenis kita!

    BalasPadam
  16. @Nora Shahaira
    ermmmm...betul tu!
    terlampau taksub dgn fesyen..

    BalasPadam
  17. @Srikandi Bonda
    betul tu...
    dunia dah semakin berakhir!

    BalasPadam
  18. @nur anis
    huhuhuhu...agaknya kot?
    pandai pulak nak cover2 kan..

    BalasPadam
  19. tak taula kalau mereka tak perasan or takde orang menegur,, memang rasa kesianpun ada

    BalasPadam
  20. ha3..aku tau sape perempuan tak malu kat LRT tu..muahahaha...dia tak perasan yg sebenarnya dia hodoh kot masa tu..kih3..

    BalasPadam
  21. @mykhalis
    maybe ada yg menegur tapi mereka buat tak tau je kot?
    mmg kesian org camni!

    BalasPadam
  22. @Cik Sue
    hehehehehe...masih ingat lagi ye?
    bukan takat hodoh je, bodoh sekali..

    BalasPadam
  23. bek bogel je!bingai! takde religous education!

    BalasPadam
  24. @encHIx laNDax
    hurmmm...tulah!
    Mas sbg perempuan pun rasa malu..

    BalasPadam
  25. ~sangat setuju..kadang2 sampai kita pon xsanggup tengok..:(

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com