terkini dan sensasi

Khamis, 5 Mei 2011

hadiah yang buat Mas menitiskan airmata!

Assalamualaikum...(^ ^)

apabila sudah menjadi seorang ibu barulah Mas tahu betapa terharunya apabila seorang anak memberikan hadiah... walaupun hadiah itu cuma sekeping kertas! patutlah arwah mak Mas selalu terharu dan menitiskan airmata apabila Mas berikan dia hadiah walaupun hadiah tu tak seberapa... 

memang tak terkata apa2 apabila anak Mas berikan hadiah ini kepada Mas... walaupun hanya sekeping kad yang dia buat sendiri tapi apabila Mas membacanya tak semena2 airmata pun mengalir tanpa henti! betapa dalamnya kasih sayang antara ibu dan anak... tapi walau seerat mana kasih sayang tu tapi masih ada juga ibu yang dera anak atau anak yang derhaka pada ibu! renungkanlah...

hadiah dari anak Mas sempena hari jadi Mas...

     

memang terharu.....

32 ulasan:

  1. Sweetnye...semoga anak2 mas jadi anak2 yg soleh dan solehah..amiinnnn

    BalasPadam
  2. giler best ayat 2 kak...saya pun x seterrer cam nk wat ayat..klo anak sy dah besar nnt pun msti cam 2kna...hopefully...ammminnn...bestnyer jadi akak/...

    BalasPadam
  3. sweetnya ank2 kak mas...semoga terus menjadi ank yg akan berbakti pada kak mas dan suami..^_^

    BalasPadam
  4. sedih juga kalau pinky yg dpt kak mas..smga anak2 kak mas menjadi anak yg mendengar kata smpai bila2 ya ;)

    so sweet..

    BalasPadam
  5. beruntung mas..semoga anak2 mas terdidik menjadi anak2 yang berjasa untuk ibubapanya bila dewasa nanti..

    BalasPadam
  6. sweetnya kak...ape2 pun happy birthday!!

    BalasPadam
  7. Manisnya ayat... sejuk rasa perut mengandung kan Mas :)

    BalasPadam
  8. mmg terharu.. macam iklan susu lam tv.. anak dia mainkan piano lagu hepy bday utk maknya.. heHe

    BalasPadam
  9. wah... best nye klu dh ade anak... anugrah yg tk trnilai.. smoge kak mas bhagia bsama kluarga trsyg

    BalasPadam
  10. sweet giller anak kak mas =)....adik sy yg bongsu baru darjah 3 pon suker buat kad sendiri bagi kat mak saya...;p

    BalasPadam
  11. cantek tulisan anak kak mas.umo brapa?

    comelnya dia buat kad2 eh..;p

    BalasPadam
  12. syukur....allah itu maha adil, apa yang kita lakukan pada kedua ibu bapa kita...begitulah kita akan terima daripada anak kita....;-)

    BalasPadam
  13. adeh.....kenapa I feeling2 keibuan ni??? dah bergenang air mata ni. huwaaa....... apa I nak hadiahkan utk my mom utk mothers day ni ek?

    BalasPadam
  14. huuhuhuh.. anak yg baik tu.. good2x.. moga anak2 kak mas berjaya suatu masa nnti..

    BalasPadam
  15. hukhukhuk..touching gak ni..
    pandai kakak!!

    BalasPadam
  16. @Jay
    insyallah...begitulah hendaknya! aminnnnnnn...

    BalasPadam
  17. @syawalsimpsons
    hurmmm...tulah, akak pun tak sangka dia boleh tulis ayat camtu! sangat2 terharu...

    insyallah, anak awk pun boleh!

    BalasPadam
  18. @Syuhadah Razali
    terima kasih!
    insyallah, itulah harapan akak..

    BalasPadam
  19. @♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥
    sweet kan? mmg akak terharu sgt!
    anak2 pinky pun mcm tu jugak nanti..

    BalasPadam
  20. @leyzajamil
    terima kasih!
    insyallah, itulah harapan Mas..

    BalasPadam
  21. @Nora
    betul tu! sejuk perut, lupa terus rasa sakit masa bersalinkan dia..

    BalasPadam
  22. @sue perbs..
    itulah...anak2lah permata hati kita, Mas sgt terharu dgn apa yg dilakukan ini!

    BalasPadam
  23. @MissNaL
    8 tahun, darjah 2..
    dia mmg suka buat2 kad ni!

    BalasPadam
  24. @harrazdani
    betul tu!
    kalau kita berbuat baik kepada ibu kita insyallah anak kita juga akan berbuat baik kepada kita..

    BalasPadam
  25. @Tasha
    hadiahkan kad pun dah cukup bermakna bagi dia...percayalah!


    akak pun rindu arwah mak akak..huhuhu

    BalasPadam
  26. @trigyy
    terima kasih edie!
    akak harapkan yang terbaik je buat mereka..

    BalasPadam
  27. @Sal Saari
    sangat touching kan?
    aku tak henti2 nangis masa baca..

    ika mmg good girl!

    BalasPadam
  28. @storyfromme
    comel kan?
    membuatkan akak terharu..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com