mrs secretary

Selasa, 14 Jun 2011

bangunan KKM turut terasa gegaran

Assalamualaikum...

Mas nak cerita sikit mengenai kejadian gegaran yang terasa di bangunan Kementerian Kesihatan Putrajaya pada pukul 8.30 pagi tadi... 

**********
sedang asyik mengetuk keyboard tiba2 rasa macam bergoyang2 dan kepala terasa pening... masa tu memang Mas tak fikir pun ada gegaran gempa bumi berlaku! kemudian terdengar pengumuman dari pihak keselamatan minta semua staff KKM keluar dari bangunan... terus Mas keluar dari bilik dan bertanya pada kawan2 sama ada mereka rasa tak gegaran tersebut... rupanya ramai yang rasa!



beginilah suasana di sekitar bangunan KKM tadi... sempat jugaklah Mas snap gambar ni walaupun dalam hati rasa bimbang dan takut jugak! tapi setelah pihak bomba sahkan bangunan selamat barulah boleh naik ke pejabat semula... bila dah masuk semula ke pejabat baru tau ada gegaran gempa bumi di Sumatera Utara!

update terkini : terasa lagi gegaran, lebih kurang dalam 5 saat... kali ini lebih kuat sikit!

32 ulasan:

  1. @fazilzura
    ada!! Mas rasa bergoyang2 tadi!

    BalasPadam
  2. @Adzriel @ Liza AB
    takutlah kak...first time kena camni!

    BalasPadam
  3. Aiyooo.. Bahaya tu.. Sampai kat KKM Putrajay terasa gegaran ek..

    BalasPadam
  4. erm putrajaya pun kene

    ni musibah ekoran af kot

    sme2 berfikir sejenak

    BalasPadam
  5. @d_tieah
    tulah...mula2 akak tak tahu pun ada gempa bumi! cuak gak lah..

    BalasPadam
  6. @Miss Ran
    memang terasa gegar tadi!
    mungkinlah kot, beringat2lah kita..

    BalasPadam
  7. ramai yg terasa gegaran ni..so far kt puchong xde rasa pape...mlm ni mesti kuar buletin utama psl ni =)

    BalasPadam
  8. Salam.
    Erkk Mas kerja kat KKM Putrajaya ke? HUhuhuuhu .. saya ada ramai kawan kat situ ... :D bahagian Farmasi ... :D ...

    BTW, terima kasih kerana membeerikan ucapan tahniah tu ...

    BalasPadam
  9. xtau plak ade gempa bumi..
    adeh..
    kene tgok brite la mlm ni..

    BalasPadam
  10. @YanaMIB
    tulah...cuak gak bila rasa gegaran tadi! konpem kuar berita..

    BalasPadam
  11. @hasrul hassan
    ramai kawan ke?
    tapi bahagian Farmasi bukan kat Putrajaya tapi kat PJ!

    BalasPadam
  12. @Cik Ezy Brutal
    tak rasa gegaran, mesti tak tau punya! akak rasa tau..

    harus tgk berita mlm ni!

    BalasPadam
  13. gulp....tetiba badan aku pun bergegar...akotttttt...

    BalasPadam
  14. bawak bertenang yee..
    moga semuanya selamat

    BalasPadam
  15. erk..memang terasa bergoyang..ingat kerja2 pailing kat sini...

    mudah2an semuanya dlm keadaan terkawal..

    mohin izin amik gambar sekeping kat sini...

    BalasPadam
  16. sumetara? smpai putrajaya gegarnya. msti teruk nie.. huhuhu..

    btw kak, knpa feed akk mcm tak update ea? heran jugak edi, mybe akk kena check feedburner akk tuu.. huhu

    BalasPadam
  17. sy tau pasal gegaran ni pon dari FB ngan twitter sebab ramai yg udpate status pasal ni...

    BalasPadam
  18. ya Allah harap2 tiada bala bencana yang berlaku

    BalasPadam
  19. harap2 tak jadi apa2 di malaysia....mudah2an dijauhkan segala bala bencana.

    BalasPadam
  20. salam kenal. kat klang ni pun ada rase gegaran lagi lbh kurang kol 11.05 td

    BalasPadam
  21. @trigyy
    teruk gak kot?
    memang akak terasa goyang2 tadi...cuak tau!


    anyway..akak mmg tgh pening dgn feed tu! tak tahu kenapa tak update? camne nak check feedburner tu? tolong akak..

    BalasPadam
  22. semoga kita slamat dari bencana sebegitu.. bnykkan berdoa.. :)

    BalasPadam
  23. ya Allah..yg tgk dan dgr pun risau apatah lagi yg merasa...

    take care mas

    BalasPadam
  24. nasib baik time sy duk situ takde plak gegaran...semoga semuanya selamat...amin

    BalasPadam
  25. smoga kita semua dalam lindungan Dia ye kak mas..eh kak mas yg mana..amik ler tadi patutnya ;)

    BalasPadam
  26. Kami kat MOF tak rasa plak gegarannya.

    BalasPadam
  27. Ramai nya orang!

    Boleh jual tudong!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com