mrs secretary

Selasa, 28 Jun 2011

day 17 : a picca of something made a huge impact on ur life

Assalamualaikum...(^ ^)

Mas teruskan lagi cabaran di hari ke 17... inilah sesuatu yang memberi perubahan besar pada kehidupan Mas!

inilah Teratak Idaman Mas...

  • setelah 8 tahun bekerja Mas berjaya memiliki rumah sendiri... dah masuk setahun Mas pindah ke rumah ni... rasa lebih selesa duduk di rumah sendiri walaupun tidaklah begitu besar!
  • sejak pindah ke rumah sendiri ni memang kehidupan lebih berubah... Mas lebih berjimat cermat dan sudah kurangkan aktiviti2 menghabiskan duit setiap hujung minggu! maklumlah pinjaman rumah pun dah potong RM700++ setiap bulan dari gaji...
  • bila dah ada rumah sendiri husband dapat teruskan bisnes welding dan mekanik... kalau duduk di kuarters dulu kawasan terhad! jadi itulah sebagai sumber pendapatan sampingan kami sekeluarga...

14 ulasan:

  1. tahniah kak ada rumah sendiri dah.. nanti jemput la kami makan. haha gurau je :D

    BalasPadam
  2. tak sabar kite nak beli rumah sendiri nanti, yela hasil titik peluh sendiri kan kak. ;)

    moga akak terus bahagia~

    BalasPadam
  3. wah Mas..lawanya pagar tu..nakkk gak.hehhe..zla pon mmg skang berjimat gakla, sbb pasni potongan rumah tiap2 bulan sajer RM1500..waa..ader gak zla gugur rambut nanti..

    BalasPadam
  4. btul tu mas...dah dok umah sendiri mesti lah lebih selesa...sama la ngan umi skrg dah kena kurangkan xtvt yg menghabiskan duit...kena byk menyimpan lak tuk masa depan (",)

    BalasPadam
  5. @Freaky
    tulah, dah setahun duduk tak buat lagi housewarming... nantilah kalau ada rezeki, akak mesti jemput punya!

    BalasPadam
  6. @siti kektus
    betul tu...beli rumah hasil duit sendiri memang berbaloi!

    BalasPadam
  7. @azila
    nanti zila tempahlah dgn husband Mas, mesti dapat lawa camtu gak!

    mak aiii...byknya potong!

    BalasPadam
  8. @...sWeeT uMi...
    tulah...bagus gak kan?
    at least baru kita sedar erti berjimat cermat!

    BalasPadam
  9. umah sendiri juga selesa kan kak mas ;)

    x sabar mau pindahhhhh...

    rzeki anak2 tu kak mas ;)

    BalasPadam
  10. @PinKy MoMMa
    betul tu..mmg rezeki anak2!
    dan sangat selesalah duduk rumah sendiri..

    BalasPadam
  11. alhamdulillah ..xpe sis tak besar pun asalkan dah selesa =)

    BalasPadam
  12. Ini target MTT yang seterusnya setelah dapatkan Bubu.. =.='

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com