terkini dan sensasi

Selasa, 26 Julai 2011

arfan nak jadi polis

Assalamualaikum...(^ ^)

gambar hiasan dari google

kebetulan pagi tadi ternampak polis sedang tahan sebuah kereta... anak Mas yang lelaki tu memang pantang kalau nampak polis tahan orang, macam-macam soalan dia akan tanya! maka sesi soal jawap pun bermula... lepas satu, satu soalan ditanyanya... kalau Mas jawap tak tahu, dia akan tanya kakak dia pulak!

pastu Mas tak puas hati, terus Mas tanya dia pulak...
"kenapa Arfan suka soal macam-macam bila nampak polis tahan orang? mama bukan tau sebab apa polis tahan orang tu?"

nak tau apa jawapan dia bagi...
"Arfan tanya sebab Arfan nak jadi polis... jadi polis best! Arfan tak nak jadi bomba macam babah tu, tak best!"

hahahahaha... memang tak boleh blah jawapan dia, tak menjawap soalan langsung!

itulah kan, tak terjawap sebenarnya kalau anak-anak ni bertanya... macam-macam soalan yang mereka ajukan! selagi tak dapat jawapan selagi tulah mereka tanya... penat jugaklah nak jawap bagi mereka puas hati! tapi bila kita bertanya kat dia, pandai pulak dia bagi jawapan...

10 ulasan:

  1. hehehe...macam seronok jew kan melayan kerenah anak2...

    BalasPadam
  2. bagus bercita cita tu kak mas :)
    memang penat nak jawab tapi kena juga jawab..kalau tak tak kan ada full stop huhu..

    BalasPadam
  3. dia berminat lah tu sbb tu dia banyak tanye hehehe

    BalasPadam
  4. @NoRMa aZurA iSMaiL
    memanglah seronok...tapi kadang2 tu penat jugaklah nak layan! hehehee

    BalasPadam
  5. @PinKy MoMMa
    tulah...lagi tak dapat jawapan lagi tulah dia tanya!

    BalasPadam
  6. @Qaseh dalia adelia
    tulah...dia memang minat tengok polis ni!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com