terkini dan sensasi

Selasa, 26 Julai 2011

meluatlah dengar alasan camtu

Assalamualaikum...(^ ^)

sumber gambar dari google
kenapalah kalau bab duit ni orang suka bagi macam2 alasan... padahal itu duit kita dan memang patut pun mintak dari dia... rasa macam peminta sedekah pulak... terpaksa mengemis duit sendiri dari orang lain! 

dah sepatutnya duit tu dibayar pada kita seperti yang dijanjikan, bayar jelah... ini tak! alasan yang tak munasabah diberi... "bank yang aku guna hanya ada di kajang je, kat tempat lain takde! jadi aku kena pergi kajang dululah ambil duit..." logik ke alasan camni?

ingat kita ni bodoh ke? agak2lah der kalau nak bagi alasan! kad ATM kan boleh MEPS kat mana2 bank pun... sumpah Mas meluat tau! kalau takde duit lagi nak bayar cakap jelah terus terang kan... tak perlulah bagi alasan camni!

sebab tulah pasal duit orang boleh bergaduh!

10 ulasan:

  1. betol2..
    tym nk pjam manis muke..
    tym nk bayo bg mcm2 alasan..
    hoho

    BalasPadam
  2. btol3x... sy sokong... kdg2 sampai kita malu nak mgemis duit kita dari orang yg berhutang tu. sedangkan tu hak kita kan...

    BalasPadam
  3. kalau tak de..baik berterus terang, jgn buat alasan yg bukan2 camni aihh..

    nape masa pinjam dulu ok je kan..macam2 perangai manusia ni..

    sabar ye kakak mas syg..

    BalasPadam
  4. a ah kak..geram btul org mcmni..
    mak sy bt bisnes biskut raya selalu ad org bt alasan.geram betul dh la kite kuar modal.thn ni, sape2 nak order mak pesan bg cash terus.xbg, mmg xbuat.

    BalasPadam
  5. peel manusia, dah reti pinjam tak reti2 nak pulang. ish2.

    BalasPadam
  6. perghh. alsan yg mmg tak dpat dterima.. btw, kes ape tu?

    BalasPadam
  7. @trigyy
    memang tak boleh terima kan? sakit hati je dengar!

    biasalah kes bisnes husband akak, projek dah siap tapi orang tu bagi macam alasan bila mintak payment! akak geram sangat..

    BalasPadam
  8. berterus terang lagi baik, dan tabur janji palsu tentang masa pembayaran.

    saya ada masalah.
    saya mudah bagi orang berhutang dengan saya..tapi saya segan dan kesian nak minta balik hutang..macam mana nak buat?

    BalasPadam
  9. dia takot akak marah tak...
    kalau dia cakap takde duit..
    hehe..

    tenang ea kak..^^,

    BalasPadam
  10. Orang mcm ni da taleh nak bg muka sgt lps ni...huhu

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com