terkini dan sensasi

Khamis, 21 Julai 2011

bufet di hotel atau bufet di rumah

Assalamualaikum...(^ ^)

sejak Ramadhan Al-Mubarak hampir tiba ni, memang seronok bercerita tentang apa saja yang berkaitan dengan puasa... setahun sekali kan?

pinjam dari google
bila tibanya puasa sudah pasti ia sinonim dengan bufet Ramadhan di hotel2 terkemuka dan restoran2 terkenal... kalau ditengok pada menunya memang boleh meleleh air liur... lagi2 lah dengan keadaan kita yang tengah berpuasa tu... mesti tangkap lentok punya!

tapi bila tengok pada harga bufet tersebut memang kena fikir dua kali lah... sekali makan pun dah cecah hampir ratusan ringgit untuk seorang... kalau 4 orang macam keluarga Mas ni, mahu terketar2 tangan nak bayar! cuma itu semua atas pilihan masing2 lah, kalau rasa mampu boleh je! tapi kalau rasa tak mampu janganlah buat2 mampu ye... nanti tak pasal2 tak beraya pulak!

jadi kalau rasa tak berapa nak mampu tu, lagi elok bufet kat rumah je... lagi jimat!

11 ulasan:

  1. ye la sis
    anum memang jarang makan bufet nie, sebab anum x kuat makan
    rasa membazir je

    BalasPadam
  2. perghh dah la puase sekali dtg sini mcm2 plak terhidang hehe

    buke kat rumah je la... msk sndiri jimat. xpun beli bazaar je..;)

    BalasPadam
  3. kalau ada budget lebih, wat je jemputan orang makan n sembahyang terawikh kat rumah..ye tak?

    BalasPadam
  4. berbuka selalu kiter makan sikit jer...makan kat hotel pow harap mahal jer sometimes x sedap then makan sikit jer...rasa membazir baik beli kat bazar ramadhan then makan kat umah.....owh rindunyer suasaan itew dah lama x puasa kat mesia :((

    BalasPadam
  5. actually makan buffet ni menggalakkan sindrom pembaziran di bulan puasa..ye la..kita bayar mahal dengan harapan boleh makan banyak sebab kebulur kan sepanjang hari tak makan..tapi sudahnya bukan boleh makan banyak mana pun.. membazir je..

    BalasPadam
  6. Bagi saya baik buffet kat umah je kak. Leh makan ulang-ulang. HEHEHE...kalau kat otel ni nak tunggu sampai bilakan...Lagi satu lagi seronok berbuke kat umah...

    BalasPadam
  7. xpernah mam luar ..mam kat umah je time pose ..hee cuma beli lauk kat luar tu je

    BalasPadam
  8. miss mas saari : wah!!! best nye nampak juadah dalam gambar entry ni...adess...apa pun, ai pilih berbuka je lagi baik, x de lah nak membazir sangat...kalo kadang² tu ok lah...kalo selalu, memam kopak lah jawabnye...koh koh koh

    BalasPadam
  9. Waaaaaaaaa sedapnyaaaaaaaaaaaaaa !

    BalasPadam
  10. makan kat rumah jela, hehe.. jimat dan sedap jugak.

    tapi, sekali sekale, boleh makan luar gak :P

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com