terkini dan sensasi

Khamis, 4 Ogos 2011

aku puasa... penat ni, malaslah!

Assalamualaikum...(^ ^)

sampai camtu sekali...

ingat dia sorang je ke yang puasa... orang lain pun puasa jugak tapi masih larat dan mampu melakukan sesuatu kerja!

Tired all day by *artdejohn on deviantArt
janganlah jadikan puasa tu sebagai alasan kita letih dan malas melakukan apa2 saja... bukan ke puasa itu mengajar kita erti kesabaran! kita bukannya budak2 yang masih kecil yang baru belajar berpuasa...

sebenarnya kalau kita asyik rehat je dan tidur sepanjang hari di bulan puasa, badan kita akan jadi lebih letih dan lemah... mana taknya asyik mengadu letihlah, lemaulah, tak laratlah, mengantuklah... pastu pahala puasa pun makin berkurangan sebab tidur je sepanjang hari!

mana yang masih tidur tu bangun cepat... buatlah kerja sikit bagi badan tu berpeluh, baru segar! puasa bukan alasan tau!

10 ulasan:

  1. betul , anum setuju..
    bangun sekarang

    BalasPadam
  2. kalo kerja byk kat opis takde le ngantuk sgt kan kan..

    BalasPadam
  3. hehe puasa ni saya banyak tidur.. sekejap mengantuk.. tapi kalau ada kerja, memang akan buat kerja

    BalasPadam
  4. erkkk.kalo tido sepanjang hari, batallleeeee posa dia...

    BalasPadam
  5. kak zu ni pun terasa mengantok, buat keje sambil berdiri, tutup air cond di workstation kak zu. kalau tidak asyik menguap je....sambil berdiri ni exercise sikit. lantak ler apa ofis mate nak kata...janji jgn terkulai depan PC ni karang fensan pulak bos tengok secretary dia ni nanti

    BalasPadam
  6. wahhahaha..ada orang dari darjah satu sampai dah beranak sama je feelnya bila masuk puasa

    BalasPadam
  7. selamat berpuasa

    I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

    BalasPadam
  8. puasa tahun ni letih lah sis ..huhu xtahu nape .. heee seb bek keje lau duk umah mesti tido gak neh .. ngeee

    BalasPadam
  9. puasa tahun ni letih lah sis ..huhu xtahu nape .. heee seb bek keje lau duk umah mesti tido gak neh .. ngeee

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com