terkini dan sensasi

Sabtu, 20 Ogos 2011

Berasap jugak dapur aku!

Assalamualaikum...(^ ^)

Lamanya dah tak masak, hari² asyik beli kat bazar Ramadhan je. Bukannya malas tapi biasalah bulan puasa ni, tekak nak makan macam² kan?

Tapi hari ni Mas malas nak pergi bazar. Dahlah hujan, nak keluar pun malas. Husband pulak kerja, jadi apa salahnya Mas masak hari ni. Bukanlah masak menu berat, tapi menu ringkas dan ala kadar je. Janji dapat kenyangkan perut sudahlah kan?

Dipersembahkan juadahnya.

Nasi Goreng Ikan Bilis ala Kampung

Cucur Ikan Bilis Meletopsss


Walaupun ringkas tapi memikat mata dan selera kan? Selamat berbuka.

12 ulasan:

  1. betul. bila dah selalu makan berat. sekali sekala makan yg simple. mesti bertambah.

    BalasPadam
  2. lisa pun buka nasik goreng arini. tp ngn tongkeng ayam.baru beli kat pasar lambak tadi. hiks:)

    BalasPadam
  3. kdg simple is better kak

    nyumisss

    suke cekodok

    BalasPadam
  4. masak simple2 tu kadang2 lagi sedap dari yang berat2 kadang2 tak habis. ni confirm licin makan ni. hehehe. menggodalah kak nasi goreng tu.

    BalasPadam
  5. @Si Nuansa Eyqin
    of courselah licin...
    siap tambah 2 kali lagi, anak2 pun puji sedap! heheeheeee

    BalasPadam
  6. sedap sedap :) saya tak merasa lagi mak masak sepanjang puasa T.T

    BalasPadam
  7. perghh nasi goreng.. cucur.. semua sangat mantap kak.. lapar plak

    BalasPadam
  8. tp kan..tiap kali sy makan heavy mesti sy x solat terawekh, sbb perut penuh sgt rasa mengah dan x larat. even nk inline pun rse malas. hehe, so better tk yg very light je untuk juadah berbuka :)

    BalasPadam
  9. sedapnye cucur tu minum petang2 ngan air teh ..fuh tapi pose hehek ..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com