terkini dan sensasi

Sabtu, 20 Ogos 2011

jangan salahkan mata lelaki!

Assalamualaikum...(^ ^)

mulut orang kita tak boleh tutup, inikan pulak mata! (peribahasa ciptaan sendiri...)

Man of many eyes by Bleedmanian13 on deviantArt
serius Mas cakap, kadang2 kita tak boleh salahkan mata lelaki kalau mereka suka pandang perempuan sampai juling biji mata... bukannya mereka sengaja nak pandang, tapi kalau perempuan tu dah tayangkan semua yang tak sepatutnya ditayang... jadi salah siapa?

sebaik2 mana lelaki itu pun pasti akan toleh jugak kan? free of charge je mereka tengok, bukan perlu bayar apa2 pun... husband Mas pun kadang2 camtu, bukanlah Mas nak kata dia nak mengatal! tapi bila Mas tanya kenapa pandang perempuan tu sampai nak juling biji mata? dia akan nafikan... "bukan abang sengaja nak pandang, tapi dah dia tunjuk camtu... terpandanglah!

jadi tak akan Mas nak salahkan husband, cakap dia mata keranjang! kadang2 mata kita orang perempuan ni pun akan pandang 2 atau 3 kali jugak kalau nampak perempuan yang suka tayang2 body ni kan? bukanlah kita tergoda tapi terfikir patutlah lelaki suka tengok perempuan berpakaian sebegitu! 

dalam hal ni, Mas bukan nak menangkan lelaki... sebaliknya kita sebagai wanita kena pandai jaga aurat dan jaga maruah! perempuan yang menutup aurat pun lelaki boleh pandang sampai juling biji mata, inikan pulak yang pakai baju macam tak cukup kain tu!

17 ulasan:

  1. mte ni pun akan toleh jugak

    inikn pulak laki

    BalasPadam
  2. hik3.. sma mcm zaty .. kemarin pun tgk bdk pmpuan tu sekli tk puas tgk 3 4 kli...:P.. sebab..tuuuttt... seksa bnagat dkt bazar..

    BalasPadam
  3. alahai... byk tul kes camni... kita ppuan pun tgk apalagi laki kan.... takut tgk pic tu, cam illuminati...

    BalasPadam
  4. dah ditayang, org tengok le.. he..he.. cuab tutup, saper boleh tengok?

    BalasPadam
  5. pada uncle senang je sifirnya...

    Q: Sebenar-benarnya kenapa pompuan pakai macam tu?

    A: memang nak menarik perhatian lelaki...

    kan memag macam tu adatnya dari abad ber abad..?

    BalasPadam
  6. yang lelaki...
    senyum aje...
    [^_^]

    BalasPadam
  7. @Iffah Afeefah
    betul tu, sebab tulah mata orang kita tak boleh tutup kan?

    BalasPadam
  8. @☀ Izzaty Hedry☀
    kita pun seksa, inikan pulak lelaki! huhuhuuu..

    BalasPadam
  9. @Pn. Sheila
    tulah, bila kena pandang...salahkan lelaki! kata lelaki gatallah, mata keranjanglah...

    BalasPadam
  10. @Adzriel @ Liza AB
    betul tu kak! ingat wayang ke nak tayang2..

    BalasPadam
  11. @gedek!
    memanglah uncle...
    tapi kalau pakai cantik2 dan menutup aurat pun masih boleh menarik perhatian kan?

    kenapa adat yang tak baik tu nak diikut!

    BalasPadam
  12. @solomolo
    senyumlah kan?
    dapat tengok benda free...huhuhuuu

    BalasPadam
  13. btol tu kak,.kdg2 kn tgk muke diorang SELAMBERR JE seolah2 bangga ''aku dapat tnjuk kt korang n laki korang, aku pkai seksi cmni,.hoh!,.''

    BalasPadam
  14. nampaknya kak mas dah memahami lelaki dengan cukup baik.. kalau perempuan x tunjuk, memang sah la laki x pandang.

    BalasPadam
  15. saya suka tengok perempuan cantik . heheh :)

    BalasPadam
  16. so kita yg kena jaga pandangan mereka dgn berpakaian elok2

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com