terkini dan sensasi

Selasa, 23 Ogos 2011

mood RAYA... setahun hanya sekali!

Assalamualaikum...(^ ^)

jangan bosan ye kawan2, entri berbaur raya lagi... biasalah bila balik rumah je mood RAYA tu dah 100%! 

malam ni secara rasminya Mas dah pasang pelita... bagi nampak meriah sikit kan, baru mood raya tu semakin membuak2! walaupun tinggal kat kawasan rumah teres ia tidak membataskan kami untuk pasang pelita... memandangkan kat depan rumah tu takde tanah, jadi kami ikat je pelita tu kat pintu pagar... itu husband Mas punya kerjalah, kreatif gak dia!

tengok, meriah kan? setahun sekali je rumah boleh seceria ni... kami pasang tak banyak pun pelita, hanya 4 batang pelita buluh... cukuplah sekadar buat syarat kan!


anak2 Mas pun tak lepaskan peluang main bunga api... dah dua tiga malam dok bodek mamanya suruh beli bunga api! jadi bila dah pasang pelita ni barulah Mas bagi belikan untuk mereka! lagi nampak meriahlah bila dengar riuh rendah mereka main bunga api...


12 ulasan:

  1. suka suka! :)
    kanak kanak lagi la meriah kan kak mas..

    BalasPadam
  2. wah... meriah nye... nak join main bunga api jugak boleh???

    BalasPadam
  3. hihi. seronok nya dah ada family :') saya teringin nk macam tu tp tak kahwin lagi...wuu.. Selamat hari raya kak mas :)

    BalasPadam
  4. wah tu dio pelita dan lampu lip lap lip lap :D

    BalasPadam
  5. oweh sy pon kkdg temankan adik sy main bunga api....dah macam budak2 plak sy pi join skali main...

    BalasPadam
  6. kat umh saye pon pasang 4 bijik je pelita..
    haha

    BalasPadam
  7. bestnya...meriah gitu~tak sabar plak nk blk kg...hehe

    BalasPadam
  8. wah!! sangat meriah kata ko..hihi, btambah meriah bl penuh umah mas dgn kwn2 blogger yg dtg beraya nnt.

    BalasPadam
  9. dulu kalau tade lampu kelip2 naz suruh mak abah beli baru lah meriah

    BalasPadam
  10. mula2 xperasan tapi bila tgk sgt la cantik!!!!!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com