mrs secretary

Khamis, 25 Ogos 2011

orang lain pun nak berbuka juga!

Assalamualaikum...(^ ^)

esok dah cuti, sabtu dah nak pulang ke kampung! jadi untuk iftar terakhir di perantauan ni Mas kesempatan untuk iftar di luar je! pada mulanya bercadang nak berbuka di Restoran MAEPS tapi dah fully booked! tekak dah memang mengidam steamboat jadi cuba pula kat Johnny Restoran... fully booked jugak!


akhirnya kami ambil keputusan untuk makan kat Johnny tu selepas waktu berbuka! pukul 8 kami dah tunggu kat depan pintu restoran... memang ramai orang, jadi kena beraturlah! nasib Mas baik, sekejap je beratur dah ada meja kosong... 

semasa Mas sedang enak menjamu selera semakin ramai orang menunggu giliran untuk makan di situ... kesian pulak Mas tengok mereka, mesti dah lapar! jadi kami pun makan cepat2 supaya orang lain pula boleh masuk! cuma Mas perasan ada 4 orang sahabat ni dah duduk kat situ hampir 2 jam... dari waktu berbuka sampailah Mas dan family habis makan!

memang meluat tengok sikap mereka... langsung tak prihatin dengan orang lain! bukannya mereka tak nampak masih ramai orang menunggu di luar untuk makan di situ... tapi mereka buat macam tak nampak je! siap boleh bergelak ketawa lagi... geram rasa nak pergi sound direct je!

sepatutnya kalau makan di sebuah restoran tu pandai2lah bajet masa... janganlah ambil masa yang terlalu lama untuk makan... fikirkan juga orang lain yang menunggu di luar! mereka pun nak buka puasa jugak...

12 ulasan:

  1. mna ikot pewot depa ja noh .. ksian lah kt owg lain sma ... tk bertimbang rasa lngsung !.. eh2.. terover lak..:p

    BalasPadam
  2. ksian lak

    apela dorg ni

    igt die punye tempat kot

    BalasPadam
  3. tak prihatinnya...moga tak termasuk dalam golongan macam mereka...

    BalasPadam
  4. geram gak kalau buat tak tahu camtu.. kasi la can org lain gak kan

    BalasPadam
  5. kesian dekat orang yang terpaksa tunggu lama tu. sekurang2nya berilah orang yang nak berbuka puasa tu kan.. tak prihatin langsung orang macam ni.. -teremo pulak.. hee

    BalasPadam
  6. betul tu mas..kadang2 depa ni wat nmpk je kita tunggu kt situ...

    smlm sy pun nk beriftar kt luar gak...g kat umai cafe d lake...fully booked last2 tapau kat Presint 9 berbuka kat umah...huhu

    BalasPadam
  7. my pn geram klu org mcm tuh. smpai kering dah gelas tu kdg2 grrr

    BalasPadam
  8. Dulu suka g johnnys tp since status halal dia bukan dari JAKIM, dh jadi was2 pulak...huhuu

    BalasPadam
  9. kekadang tu minum segelas air je.. sembang pnya lama, xfikir org len camtu laa

    BalasPadam
  10. salam...org yg mcm ni yg x bestnya...

    kalau dah siap mkn tu cpt2lah blah org lain nak masuk n mkn gak...

    x fikir org lain...:)

    BalasPadam
  11. suka makan kat johnny nie..sos dia terbaik la

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com