terkini dan sensasi

Khamis, 6 Oktober 2011

kalau demam ni...

Assalamualaikum...(^ ^)

kalau demam ni boleh dapat MC, tak perlu pergi kerja... syok jugak kan?

sumber gambar dari google
pernah tak kawan2 cakap macam tu pada diri sendiri... mesti ada yang pernah kan? Mas pun pernah jugak! kadang2 tu bila kemalasan menguasai diri nak pergi kerja mulalah berfikiran macam ni... suka2 hati je kan? elok2 sihat walafiat nak minta demam pulak...

nanti bila dah demam, mengadu tak laratlah... tak lalu nak makan dan macam2 lagi! tulah sapa suruh gatal2 minta nak demam, dah Allah bagi... padan muka! 

sebab tulah kita kena bersyukur bila diberi kesihatan yang berpanjangan... janganlah gatal2 nak minta sakit pulak! bayangkan orang yang terlantar sakit berbulan2 tu, mesti dia nak merasa nikmat sihat walaupun hanya sehari... walau kita malas nak pergi kerja, jangan sesekali minta nak sakit! ambik je cuti rehat, pastu rehatlah kat rumah sepuasnya!

lebih kepada mengingatkan diri sendiri ni... 

tak mau dah cakap camtu, Mas nak sihat sepanjang hayat!

9 ulasan:

  1. msa kecik2 dlu slalu camni..tpi skang ni xde dh..kami mana ada mc...kalo demam pn wat tatau je penah dlu smpai masuk wad sbb kna denggi. tu la, kte ni kalau sakit nk sihat..kalau sihat nk sakit plak...sntiasa xberpuas hati ngan apa yg ada

    BalasPadam
  2. huuhuh
    betol tu kak
    elok2 sihat
    nanti Tuhan bag betol2 br taw kan..

    BalasPadam
  3. Pernah gak terfikir..tp bila sikit je pun demam melanda dah tak tahan..baru sedar semula..Bukan apa, rasa kalau demam, boleh lah bermanja sikit..hehe..asyik memanjakan org je kan..

    BalasPadam
  4. pernah tapi bila dah demam baru tahu rasa sakit tu .. n then taknak pulak demam .. manusia seringkali inginkan apa yang Allah tidak berikan sdgkan yg Allah berikan itu sudah terbaik bagi kita

    BalasPadam
  5. kak zu pun sama, kalau terasa malas nak gi kerja, sms atau call kata ada emergency nak ambil cuti. padahal duduk di rumah saja.

    BalasPadam
  6. salam mas...ye betul tu elok2 sihat nak sakit plak kalau dah betul2 sakit n terlantar lama baru tahu bahawa semua org nakkan kesihatan yg baik dlm hidup ini...:)

    BalasPadam
  7. hee pernah jgk ckp mcm tu bila tgh mls tp bila dah betul2 tuhan kasi demam baru rasa nikmat syukur nya sihat :)

    BalasPadam
  8. hehe kita nak sakit sbb nk cuti dr kerja atau sekolah je kan. :D tp sbnrnya nk surat mc tu je. heheh. sy salu macam tu gak !

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com