terkini dan sensasi

Khamis, 6 Oktober 2011

potluck... boleh jimat sikit!

Assalamualaikum...(^ ^)

mulai dari hari ini Mas dan kawan-kawan pejabat buat potluck... 

menu potluck kami hari ni... licin kami bedal semuanya, sedap!!

sebenarnya dah start semalam, tapi disebabkan Mas bercuti semalam so baru hari ini Mas join! saja je Mas bagi idea kat kawan-kawan supaya buat potluck... selain boleh jimat belanja, kami boleh makan makanan yang lebih bersih dan sedap! masak sendiri dari rumah kan, sudah tentu terjamin kebersihan dan kesedapannya...

antara menu yang ada hari ni ialah sambal sardin, ayam masak sambal, sayur goreng jawa, telur masin dan yang paling best ada sambal tempoyak! fuhhhh... memang menyelerakan menu-menunya! makan pulak ramai-ramai lagilah seronok dan berselera...

nampaknya potluck ini akan diteruskan selagi Mas dan kawan-kawan rajinlah... macam Mas bukannya malas nak bangun awal pagi sebab Mas memang hari-hari bangun pukul 5 pagi... tapi yang pastinya malas nak masak dan pening nak fikir menu apa sebenarnya! 

tak pun kami buat 2 atau 3 kali seminggu ke... ok jugak kan!

18 ulasan:

  1. mak ai...

    kalau saya tanak join nanti naik lg badan..=)


    tp mmg jimat buat mcm ni..lelaki biasa tumpang mkn jr..hahaha

    BalasPadam
  2. best nye kak.. niena xleh la nk wat camtu :(

    BalasPadam
  3. sedapnya kak :) terliur dah ni,hehe.

    BalasPadam
  4. masa pot luck akan pastikan masak cukup rasa tkt kawan kutuk hahahaha..yg bestnyer siap tapau lauk lain bawak balik petang tu ;p

    BalasPadam
  5. sama lah plak...nie dari pagi membawa ke petang takabis2 lagi makanannya...banyak bangat..

    BalasPadam
  6. kak liza pulak tak pandai memasak. goreng telur dgn ikan bilis je boleh tak? he..he..

    BalasPadam
  7. kalau bawak air je boleh? hehehe...

    BalasPadam
  8. seronoknya makan dengan kawan sepejabat..pasti berselera dan menambah nasi dan lauk..hehe.
    the menu pun quite best!!

    BalasPadam
  9. tiap2 minggu wat potluck...heheheh

    BalasPadam
  10. wewewe
    besssnyeee kak
    kalo budaya cm ni dteruskan kak
    bukn pe
    time ni nak beramah mesra =]

    BalasPadam
  11. bestnya wat potluck..makan ramai mesti tambah berselera

    BalasPadam
  12. salam mas ...bagus yer idea mas ni boleh rasa semua lauk2 tukn n sedap2 plak laik nyer...:)

    BalasPadam
  13. best makan potluck...
    jimat dan sedap !!!~

    BalasPadam
  14. wah sedapnya kak..tp jimat and dpt makan selera kita juga!! :D

    BalasPadam
  15. makan camni mmg sedap ! hehehehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com