mrs secretary

Sabtu, 8 Oktober 2011

minat bowling

Assalamualaikum...(^ ^)

hari ini Mas nak kongsi sikit tentang minat Mas terhadap sukan bowling...

bagi Mas bowling ada satu permainan yang sangat menyeronokkan... ia boleh menguji minda dan pemikiran kita bagaimana nak menguasai setiap games... dan juga bagaimana nak dapat strike bagi setiap frame! serta bagaimana kita nak kawal dan baling bola supaya semua pin dapat dijatuhkan...

Mas mula berjinak dengan bowling sejak dari zaman belajar di UiTM... masa tu Mas memang takde skill langsung... sekadar baling je bola, kadang-kadang kena pin dan kadang-kadang masuk longkang! 

bila dah masuk alam pekerjaan barulah Mas lebih aktif... Mas belajar skill dan teknik-teknik yang betul bagaimana nak jadi pemain bowling yang cekap! pastu bila dah bertambah mahir, Mas mula kumpul duit untuk beli peralatan bowling sendiri...

alhamdulillah, sekarang Mas dah semakin mahir dan pernah memenangi beberapa pertandingan... cuma Mas perlu berlatih dan terus berlatih untuk lebih mahir dan cekap! sebenarnya bermain bowling ni perlukan minat yang mendalam... kalau kita terus belajar dan berusaha tak mustahil kita boleh jadi pemain yang profesional! 

Mas guna bola bowling size 9 dan 10
my bowling shoes, Mas pilih jenama Dexter
ada gaya tak? heheheheee...

10 ulasan:

  1. Putri xsuke main boling.. asyik msk longkang aje.. malunye... huhuuu...

    BalasPadam
  2. kiranya atlet bowling la ni..ekeke

    BalasPadam
  3. gambar tu sudah cukup saiko untuk tunjuk kak mas pandai main bowling. saya main bowling selalu masuk longkang. haha

    BalasPadam
  4. pehhh
    wallah la kak mas
    hehe
    kagum sy
    sy asek ke longkang je
    boling padang x pe
    sy okeh!
    heheheh

    BalasPadam
  5. zakwan pun suka jugak main bowling :D
    pernah wakil sekolah dua kali tapi kalah sebab tak hebat :(
    kalau dah besar kang,nak juga merasa beli bola sendiri.setakat ni kasut dah beli(jenama dexter jugak) sebab nak jimat duit time main bowling .hehe
    wow pernah menang pertandingan ekk ? boleh la ajar zakwan main !! hehe
    btw, style baling lurus ke spin ke hook ??
    Jom Singgah Blog Zakwan

    BalasPadam
  6. @♥Putri ilyanie♥
    akak pun masa mula2 main dulu pun camtu gak...hehehee

    BalasPadam
  7. @Sunah Sakura
    hehehee..takdelah atlet, pemain biasa je!

    BalasPadam
  8. @Freaky
    takdelah pandai sangat, gaya je tu! heheheee..

    BalasPadam
  9. @aimie amalina
    ok jugaklah tu, teror main boling padang... kira boling jugaklah!

    BalasPadam
  10. ahahah saya tak pernah main tp nnti nk try gak ah ! :D

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com