terkini dan sensasi

Sabtu, 12 November 2011

Mereka suka yang simple

Assalamualaikum...(^ ^)

Memasak untuk suami dan anak² ni kadang² tak perlulah menu yang terlalu berat, menu ringkas pun dah membuka selera. Lagi pun husband dan anak² Mas lebih sukakan menu yang ringkas je, kalau masak menu camni mesti habis seperiuk nasi dan lauk sepinggan licin.

Kalau Mas masak lauk yang berat macam Gulai Ayam ke, sayur ke mesti tak habis, sebab anak² memang tak makan sayur sangat kecuali bayam dan kangkung. Husband pulak memang tak suka makan berkuah, suka yang kering macam Sambal Tumis ke atau Ikan Goreng ke. Mas je yang tak memilih, makan sahaja ikut selera.

Hari ni Mas masak ringkas je. Lagipun lauk ini je yang ada dalam peti, nak keluar pergi pasar malas. Nak suruh husband dia kerja, jadi masak jelah ikut selera perut sendiri. Janji kenyang dan anak² pun cakap sedap. Inilah menu tengahari ni, terliur tak?

Daging Goreng Cili Kering dan Ikan Bilis Goreng

14 ulasan:

  1. Oh sedapnyeeeee....
    Bertuah dpt isteri mcm niiiii

    BalasPadam
  2. terliurrrrrr...

    saya suka makan ikan bilis goreng, buh bawang, cili...pastu gaul minyak dia ngan kicap ngan nasik panassss....

    sedap!

    BalasPadam
  3. 2la kak..
    saye pon suke yg simple2..
    sedap nmpk.. mtk ckit!
    haha

    BalasPadam
  4. @Tea
    mekasih!
    nanti dah kawin tea pun mesti camni jugak..

    BalasPadam
  5. @Zulfikar Hazri
    samalah selera kita, Mas pun suka!
    boleh bertambah 2 kali kalau makan camni..

    BalasPadam
  6. erm ikn goreng cili..emak pun masak sama macam kak mas hari ni hehe..sedap ikan elok untuk otak

    BalasPadam
  7. sukeee!
    samala kak..kak umah ni pon simple2 je, yg pntg msakan sendiri yg dibuat dgn ksih syg kan kak

    mimi,mak, adik suke kering2 gak
    kuah ni ayah jek
    hehehehe

    BalasPadam
  8. makin simple lauk, makin menyelerakan sebenarnya!

    BalasPadam
  9. alaa, rumah kak mas kt mana ? meh saya datang sekarang. hehe. sedapnyaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  10. @Namee Roslan
    kat Salak Tinggi!
    mehlah datang, ada lagi nasi ngan lauk ni...heheheee

    BalasPadam
  11. mne2 pon sdp kak

    air tgn ibula katekan

    nk terjah umah akak je rase

    BalasPadam
  12. ini pun dah cukup sedap kan?

    BalasPadam
  13. wah.. best2.. salam kenal.. boleh pos tak?? hehe. anyway kalau free jmput lawat blog.. ada entry CLEAN &CLEAR.. :)

    BalasPadam
  14. ikan bilis tu sedap!!! HAHAHA~~
    kadang2 yg simple itu LEBIH sedap...

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com