terkini dan sensasi

Jumaat, 6 Januari 2012

Dapat jugak.. yeaayyyyyy!

Assalamualaikum...(^ ^)

Dalam entri ini Mas ada cerita teringin sangat nak makan Lemak Cili Api Udang Galah. 

Jadi lepas balik kerja tadi misi mencari si sepit biru ni diteruskan. Mas cuba nasib di pasar malam Putrajaya. Daripada rumah dah doa moga² dapatlah apa yang diingini. Sampai di pasar malam, setiap gerai yang menjual ikan Mas tengok tapi takde. Sampai ke gerai yang terakhir Mas dah nampak dari jauh. Terus cakap kat husband, "Kat gerai tu ada. Alhamdulillah, dapat jugak!"

Memang segar udang²nya. Bila tengok harga, RM59 sekilo. Fuhhhhh memang mahal derr! Tapi teringin nak makan punya pasal Mas sanggup, bukan selalu kan? 

Mas beli 4 ekor sebab anak² tak makan, husband 2 ekor dan Mas 2 ekor. Cukuplah, janji dapat merasa. Itu pun kami dah kena RM32 untuk 4 ekor si sepit biru.

Tak sabar esok nak masak lemak cili api.


14 ulasan:

  1. da la adik dok lapo ni. kak tjk makan plak. huuu.. nakkkkk.... T.T

    BalasPadam
  2. woooaaahhh... sekilo rm59... fuhhh... bestnye lauk k.mas esok... saye nak cari jugaklah udang galah ni... mengidam jugak... ehe.. =P

    BalasPadam
  3. finally
    x lah kempunan
    hehehe
    daappnyeee :))

    BalasPadam
  4. WAAAHhhhh....rasa mcm nak kena gak si sepit biru nie

    BalasPadam
  5. gulpp..sedap woo...
    kak..
    semalam anak buah memancing kat sungai depan umah..
    dapatla sekor udang ni..
    tapi... dia sorang jelah makan. huhuhu

    BalasPadam
  6. tinggal utk aku skit...nnt ku serbu rumah mu..hehehehe =))

    BalasPadam
  7. @Iffah Afeefah
    anak2 akak memang tak suka sangat makan makanan laut macam udang, sotong dan kerang! tapi ketam makan pulak...huhuhuuuu

    BalasPadam
  8. fav saya ! kalau buat masak merah sodap. hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com