terkini dan sensasi

Khamis, 5 Januari 2012

Mana nak cari?

Assalamualaikum...(^ ^)

Dari minggu lepas teringin nak makan masak Lemak Cili Api Udang Galah.

Dah terjah semua pasar tani, pasar malam dan pasaraya tapi batang hidung udang galah pun tak nampak. Yang ada cuma udang lipan dan udang laut. Tak suka, mesti tak sedap kalau masak lemak cili api. Nak yang asli dari sungai, manis je bila masak.

Kat pasar borong Selangor tak cuba lagi cari. Ada ke tak, itu Mas tak pasti. Kalau takde jugak, tak akanlah nak suruh husband pergi memancing udang pulak.

Mana nak cari kawan²? Boleh bantu tak kalau ada yang tahu tempatnya.


15 ulasan:

  1. peh masuk blog akak ni memang buat air liur saya meleleh la.
    hihihi

    BalasPadam
  2. sy tgh bygkan....mcm mana rupa hidung si udang...heehhee

    BalasPadam
  3. kenapa saya rasa sedih tengok udang ni...sebab saya alergi udang galah... T_T

    BalasPadam
  4. y pling sdp kat sabah rasenye

    tp jauh sgt lak kan

    BalasPadam
  5. adoi... terliur saye tgk pic tu...
    nnt kalo akak da masak, jgn lupe jmput saye mkn ye....
    hehe :)

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mas...pehhh sedap nyer tengok lauk udang galah masak lemak tu meleleh air liur...:)

    BalasPadam
  7. sebagai anak rantauan, tak dapat makan pun tak per janji dapat tgk gambor dia

    (hampeh,terlior keh tgk masakan awok, kak mas.)

    BalasPadam
  8. Meh datang ke Parit Buntar, baru 2-3 hari lepas, dapat sepit biru kat Sungai Kerian ni, sekarang memang tengah nak naik musim. Selalunya Sg Kerian akan meriah dengan pengail dan pencari udang galah bila dekat Tahun Baru China ...

    BalasPadam
  9. HH: mcm menarik tu. ada homestak tak disana.

    BalasPadam
  10. sabah ade akak :)
    lai2 dtg kota kinabalu
    kekekee

    BalasPadam
  11. Wahhhhhhhhhhhhh sedappppppppppppppppppp!!

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com