terkini dan sensasi

Isnin, 9 Januari 2012

Mama dah cakap jangan!

Assalamualaikum...(^ ^)

Macam biasa selepas Maghrib anak² akan pergi mengaji. Rumah ustazah tu selang 3 buah rumah dari rumah Mas. Sebelum pergi Mas dah pesan pergi jalan kaki, jangan naik basikal. Lagipun hari dah gelap, 2-3 kali jugak Mas pesan.

Selesai solat Maghrib Mas dengar mereka balik, rupanya malam ni tak mengaji. Sekali dengar suara Arfan cakap "Mama, kakak jatuh basikal!"

Mas dah agak dah, patutlah tak dengar pun suara Atikah. Sekali tengok dagu pecah, katanya terhentak pada handle basikal. Mas mulalah panik, memang tak boleh tengok anak luka camtu. Terus telefon husband suruh dia balik, husband pulak tak boleh balik sebab tengah kerja. Dia suruh Mas ambil gambar dan hantar kat dia, dia nak tengok teruk tak luka tu.

Bila husband dah tengok dia cakap tak teruk sangat, tak perlu kena jahit. Hanya pecah sikit je dagunya, barulah Mas lega. Biasalah mak kan suka panik tak tentu hala.

Sambil sapu ubat kat dagu Atikah sebakul jugaklah dia kena leter. Terus dia minta maaf dan janji lain kali Atikah dengar cakap mama.


14 ulasan:

  1. Budak budak kak, takpe lahh. Pasni jadi pengajaran utk diorang. HEHEHE

    BalasPadam
  2. Luka bakal mengajar kuat..cuma doakan supaya dilindungi Allah selalu.

    BalasPadam
  3. cm trok je kat gg tu

    aih budk2 kak

    BalasPadam
  4. ala kesiannya..biasalah budak sekarang ni kan..sama je macam anak saya..

    BalasPadam
  5. hayoooo
    ciannye :(
    sy tgk pon dah seriau petah lagi kak mas ibunye

    huuuu
    atikah2..jgn degil2 taw..

    BalasPadam
  6. adui....kesian nya tengok, kesian kt atikah. pasni jgn la degil2 lg...

    BalasPadam
  7. adehhh..ngilu nengok..

    ciannyee..besok takyah gi skolah lah..MC aje..hehe

    BalasPadam
  8. jatuh basikal sampai tersembam kat muka tu memang sakit >.<
    alhamdulillah tak pernah kena, tapi pernah jatuh motor. lagi sakit. huhuuu

    BalasPadam
  9. teringat zaman budak dulu,jatuh basikal luka kat tangan dan lutut...tapi rahsiakan dari mak..kini bila anak2 kena kecut perut jadi..kasihan Atikah...ye..

    BalasPadam
  10. itulah proses pembelajaran.. kalau tak jadi begitu lambat sedikit nak tangkap... moga cepat sembuh..

    BalasPadam
  11. assalamualaikum mas...alahai cian nyer kakak nape boleh jadimcmni sekali...lain kali dengar ckp mama tu tau...:)

    BalasPadam
  12. siannye.hantar gi klinik x?takut kena jangkitan kuman??teringat pulak adik saya pernah accident dagu kena jahit..hu2 -D.Kalau mak saya pun mesti panik..hehe

    BalasPadam
  13. ish, kesinnya dia. dah okay ke belum ? :( namee dulu pun salu jatuh basikal. :(

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com