mrs secretary

Sabtu, 4 Februari 2012

Menu untuk ibu mengandung

Assalamualaikum...(^ ^)

Hari ini Mas masak biasa je tapi istimewa sebab adik Mas nak datang. Nak tengok baju² baby katanya, maklumlah mengandung sulung pastu kakaknya banyak baju² baby masa zaman Atikah dan Arfan dulu. Jadi daripada baju tu buruk dalam simpanan, lebih baik bagi adik pulak guna. Tak payah dia membazir duit untuk beli baju baru, lagi pun baby ni cepat membesar!

Jadi menu istimewa hari ini adalah Lemak Cili Api Telur Itik. Ini dimintak oleh husband Mas, memang kegemaran dia. Pastu Mas punya pilihan pulak, Sambal Tumis Tauhu. Memang cocoklah dengan masak lemak, ditambah pulak dengan masak Taucu Kacang Buncis.

Memang terangkatlah, tersenyum ibu mengandung makan. Tapi dalam senyum tu berair jugak hidung sebab makan masak lemak cili api yang super pedas tu, hehehee!

Nak tengok ke menunya? Tengoklah ni, terliur tak tahu.


15 ulasan:

  1. nak alamat akak. nanti saya dtg rumah. masak sedap2 tau.

    BalasPadam
  2. hoho.. memang terliur tengok masak lemak tu..=D

    BalasPadam
  3. assalamualaikum mas...fuyooo bestnya nak cikit boleh...:)

    BalasPadam
  4. kemarin saya buat masak lemak cili api.tak tahu la kenapa mengandung kali ni saya tak boleh makan pedas la.pedih perut..

    BalasPadam
  5. @Asyiqin Haulisah
    boleh je, bila nak datang tu...heheheee

    BalasPadam
  6. @maszull
    boleh je kak! meh lah datang sini..

    BalasPadam
  7. @diana
    memang ada sesetengah orang camtu... akak pun kalau makan pedas sangat pun boleh pedih perut!

    BalasPadam
  8. waaa... ibu tak mengandung pun nal jugak ni..

    BalasPadam
  9. kecor lihat.....buat lauk kenduri mcm nie pun sedap nie. simple.

    BalasPadam
  10. dah lame tak makan masak lemak. huhu

    BalasPadam
  11. Nak cikit.... ada gak aku telan laptop ni nanti hehehe

    BalasPadam

blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya.. semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa.. sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini.. terima kasih dari massaari.com

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com