blog wajib baca

  • Clingy Baby Adam - Hi Confession Since baby long Adam umur 3 bulan lagi, dah mula lain macam. Lebih clingy. Nak berkepit. Kalau boleh nak dukung je sentiasa. My mom cakap, a...

entri terbaru dan terkini

Sabtu, 4 Februari 2012

menu untuk ibu mengandung

Assalamualaikum...(^ ^)

hari ini Mas masak simple je tapi special... special sebab adik Mas nak datang! nak tengok baju-baju baby katanya... maklumlah mengandung sulung pastu kakaknya ni banyak baju-baju baby masa zaman Atikah dan Arfan dulu... jadi daripada baju tu buruk dalam simpanan, lebih baik bagi adik pulak guna! tak payahlah dia membazir duit untuk beli baju baru... lagipun baby ni cepat membesar!

jadi menu special hari ini adalah masak lemak cili api telur itik... ini direquest oleh husband Mas! memang favourite dia... pastu Mas punya pilihan pulak, sambal tumis tauhu! memang cocoklah dengan masak lemak... ditambah pula dengan masak taucu kacang buncis... 

memang terangkatlah... tersenyum je ibu mengandung makan! tapi dalam senyum tu berair jugaklah hidung sebab makan masak lemak cili api yang super pedas tu... heheheheeee

nak tengok ke menunya? tengoklah ni, terliur tak tahu...


15 ulasan:

  1. nak alamat akak. nanti saya dtg rumah. masak sedap2 tau.

    BalasPadam
  2. hoho.. memang terliur tengok masak lemak tu..=D

    BalasPadam
  3. assalamualaikum mas...fuyooo bestnya nak cikit boleh...:)

    BalasPadam
  4. kemarin saya buat masak lemak cili api.tak tahu la kenapa mengandung kali ni saya tak boleh makan pedas la.pedih perut..

    BalasPadam
  5. @Asyiqin Haulisah
    boleh je, bila nak datang tu...heheheee

    BalasPadam
  6. @maszull
    boleh je kak! meh lah datang sini..

    BalasPadam
  7. @diana
    memang ada sesetengah orang camtu... akak pun kalau makan pedas sangat pun boleh pedih perut!

    BalasPadam
  8. waaa... ibu tak mengandung pun nal jugak ni..

    BalasPadam
  9. kecor lihat.....buat lauk kenduri mcm nie pun sedap nie. simple.

    BalasPadam
  10. dah lame tak makan masak lemak. huhu

    BalasPadam
  11. Nak cikit.... ada gak aku telan laptop ni nanti hehehe

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com