terkini dan sensasi

Selasa, 14 Februari 2012

Senario biasa

Assalamualaikum...(^^)


Inilah senario biasa yang berlaku di pagi hari di tempat parking, ada saja sikap manusia yang pentingkan diri sendiri. Tiada kesedaran sivik langsung! Padahal dia sememangnya dah tahu, ramai lagi orang yang memerlukan parking.

Kalau dia undur ke belakang sikit, sebuah kereta lagi boleh parking kat depan kereta dia. Tapi mungkin dia ni tak belajar cara nak parking kereta kot, atau dapat lesen terbang sebab tu parking pun buat macam tempat bapak dia yang punya.

Mas geram dengan orang camni, kerana sikap dia orang lain susah. Payah nak sedarkan manusia camni kalau dia tak pernah letakkan situasi susah nak dapat parking tu berlaku pada dirinya.

20 ulasan:

  1. mungkin dia yang dulu parking kot.. org di belakang sepatutnya boleh rapat ke depan lagi.... wallahualam~

    BalasPadam
  2. ramai manusia yg bersikap sedemikian

    BalasPadam
  3. @Tea
    mungkin jugak! tapi kalau yg depan tu parking dulu dia tetap pentingkan diri sendiri kan?

    BalasPadam
  4. Ooo... itu tempat parking beca...

    haha

    BalasPadam
  5. dulu selalu jugak bengang mcm ni bila parking keta tepi2 jalan.. ramai sgt yg pentingkan diri.. skang x larat nk sakit ati pepagi lagi. parking kat anjung walaupun terpaksa queue lama.. dalam lot n x kacau sesapa

    BalasPadam
  6. Camtu la bila tk fikir org lain, slalu jugak terjumpa

    BalasPadam
  7. giler tamak.. haishh..

    sy pernah g kt presint brape tah yg sebelah highway tu.. kemain sempit parking dia.. hadoila..

    BalasPadam
  8. :)

    jgn marah2 kak...nanti senang dapat penyakit.

    BalasPadam
  9. @Telor Power
    akak tak marah, cuma nak orang macam ni ada kesedaran sivik sikit! situasi tu boleh berlaku pada dia jugak suatu masa nanti... kalau akak marah dah lama akak calarkan kereta dia! heheheeeeee

    BalasPadam
  10. heee.. org yg cam tu nnt kna blik kt dy..

    BalasPadam
  11. nasib baik atok bawak adam hitam p kojo....huhu

    BalasPadam
  12. errr..harapnya nanti saya parking tak macam tu.....

    BalasPadam
  13. susah hidup didunia yg mcm2 ragam kannn.. nak kata bodo.. cerdik smpi blh beli keta.. hahaha..

    BalasPadam
  14. oh no...ruang tu..ish geram2.. tapi boleh letak motor situ.hehe

    BalasPadam
  15. situasi yang sama turut berlaku di tempat aku

    BalasPadam
  16. betul la mas, sakit hati kalau orang yang pentingkan diri cam gini..

    BalasPadam
  17. ni situasi yg sering dihadapi kat abngunan lama dulu Mas, alhamdulillah skang dah xder masalah gini lg tambah2 dah ader org ngantar ngambik keje..heheh.malas terlampau nak drive skang ni

    BalasPadam
  18. dah bazir dah space untuk parking...hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com