blog wajib baca

  • Bakat Terpendam - Hi Posto posto.Korang semua mesti ada bakat terpendam kan, Selfie ! Ey jangan tipu. Nenek saya pun pandai selfie. haha . Trend selfie dah melular pun. Mak...

entri terbaru dan terkini

Sabtu, 31 Mac 2012

gelap demi Earth Hour

Assalamualaikum...(^ ^)


dah terang kembali setelah bergelap selama satu jam kerana menyokong program Earth Hour... seperti tahun lepas Mas memang akan bergelap, hanya ditemani cahaya lilin sahaja... cuma malam ni lilin takde! tapi orang sebelah ni pasang lampu luar rumah dia, jadi teranglah ke rumah Mas sikit... dia lupa ada Earth Hour kot?

sebelum jam 8.30 sempat goreng cekodok bilis dulu dan buat sejag air teh... sambil bergelap tu sambil makan cekodok dan hirup air teh panas... nikmat sungguh! hehehehee

sebenarnya bagus kita menyokong Earth Hour ni... at least kita tahu menghargai bumi kita dari pemanasan global yang semakin berleluasa! lagi pun bukan lama bergelap tu, 1 jam je...

gelap betul! hanya ditemani cahaya lampu orang sebelah...
sebelum bergelap! pastu makan cekodok bilis dalam gelap...

9 ulasan:

  1. wahh siap ade cekodok lagi tu dah siap awal awal..bagus kan bergelap seketika..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehee..tu yang syoknya! sambil bergelap sambil makan..

      Padam
  2. heeee
    dan lagi akak amik gambo time earth hour eh
    hehehehehe


    gembire tgk anak2 akak mkn cekodok bilis
    hihihi


    p.s: heee..kak mas, nape ruang komen akak x pop up dh eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. mestilah... untuk update blog! hehehee

      akak guna comment yang boleh balas tu sebab tulah tak pakai pop up dah.. kalau pakai pop up takdelah button "balas" tu! macam ni senang sikit nak balas komen..

      Padam
  3. tahniah kerana juga turut support kak.tahniah

    BalasPadam
  4. assalamualaikum mas....sama2lah kita menyelamatkan bumi kita dr pemanasan global yer...:)

    BalasPadam
  5. hahaha sebelum bergelap balun cekodok dulu :D

    BalasPadam
  6. earth hour tahun 2010 paling best... ms tu kat kpg umah family angkat... dok sibuk main heli control ngan pedang ade lampu tu ngan bapak.... jadi bebudak kejap... bestnye rase =)

    BalasPadam
  7. ahaa, pastu satgi masing2 nampak tak nak amik cekodok tu !! hehe.rumah namee tak bergelap pun. diorang ni takde semangat langsung. cis.

    BalasPadam

blog ini sekadar berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya... semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa! sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis terlebih dahulu dan dikreditkan ke blog ini... terima kasih dari massaari [dot] com!

Pemilik Blog : Mas Saari
Email : mas7977@gmail.com