terkini dan sensasi

Khamis, 12 April 2012

I'm expecting!

Assalamualaikum...(^ ^)

Memang tak disangka², sampai sekarang masih tak percaya. Bukan apa sebab memang takde alahan apa pun, cuma period lambat 2 minggu. 

Hari Ahad lepas masa bangun nak solat Subuh tergerak hati nak buat UPT, sekali tengok ada 2 line. Terkebil² jugak, macam tak percaya. Terus kejut husband dan suruh dia tengok, dia pun macam mamai² masa tu sebab baru bangun tidur. Tapi tetap tersenyum dan macam tak percaya jugak, terus dia cakap "Nanti cuba test sekali lagi." Cuma airmata Mas memang dah mengalir, gembira sangat!

Hari semalam Mas test lagi sekali atas permintaan husband, laju naik 2 line. Terus tunjuk kat dia dan cakap "Tak percaya lagi ke bang, ke nak test sekali lagi." Dia terus senyum lebar dan cakap "Abang percaya, nanti kita check kat klinik pulak."

Sekarang ni Mas gembira sangat, tak sabar nak tunggu perut ni membesar. Maklumlah dah bertahun² menanti saat indah ini. Termakbul jugak azam yang diimpikan setiap tahun, inilah berkat kesabaran dan doa setiap hari.

Terima kasih Ya Allah!


38 ulasan:

  1. Alhamdulillah..tahniah ye mas

    BalasPadam
  2. Tahniah kak mas...akhirnya berjaya jugak...tu la kan ko ckp ngantuk2...hehehe..tanda2la tu...

    BalasPadam
  3. wahhh... tu dia, akhirnya..
    tahniah kak..

    BalasPadam
  4. sekali wan tengok gambar, macam pendrive, tak tahu plak alat UPT, UPT pun wan tak tahu.kahkah.

    tahniah kak mas!

    BalasPadam
  5. alhamdulillah sis tahniah ye..

    hahha gelak baca komen si syazwan hehehe

    BalasPadam
  6. tahniah......Allah itu Maha Besar

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. tahniah! :) Kalau Allah dah nak bagi tu, Dia bagi je...

    BalasPadam
  8. im hepy for u sis.hehehehe.yeay tambah lg sorg ahli kelab.hehehe

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah..tahniah sis. moga ibu & baby sihat2 selalu :)

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah, tahniah ya mas, jangan lupa sujud syukur...

    BalasPadam
  11. tahniah kak mas..
    bestkan pregnant..
    nak jugak. tp tak kawen lg. hehe :)

    BalasPadam
  12. assalamualaikum mas...wah!!! tahniah mas...best n terujanya akak dengar berita ni tercapai jugalah hajat nak menimang cahaya mata lagi...:)

    BalasPadam
  13. tahniah kak...
    patut lah hari tu arfan ckp dia nak adik,
    rupe nya dia mmg nk dpt adik.
    cam tau2 je arfan tu kan.
    hehe...
    btw, congrats kak..

    BalasPadam
  14. tahniah sis! jaga diri baik2 yer.. semoga segalanya dipermudahkan Allah..

    BalasPadam
  15. saya pun tumpang mengalirkan air mata terharu...nguuuu... T_T

    alhamdulillah... tahniah akak... :')

    BalasPadam
  16. Kak Mas!!!!

    tahniah!!! kan dah kena tempias My... hehehe...
    ramailah umat Muhammad lahir tahun ni..:)

    Tahniah!!! geng la kite!!!!!

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah..rezeki dan anugerah dari Allah S.W.T untuk Kak Mas dan family.Take care kak..Tahniah!

    BalasPadam
  18. Tahniah..Tahniah Mas..! Tumpang gembira utk mas..Alhamdulillah.. Take care ye..
    Lepas ni boleh singgah baca kisah baby lah plk nampaknya..hihi

    BalasPadam
  19. Tahniah Mas...selamat melalui fasa 'pembawakan' dan selamat hingga melahirkan...

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah, Tahniah!! Jaga diri tau..

    BalasPadam
  21. alhamdullillah!akhirnya kak mas berjaya jgak...double take care kak mas yer....

    BalasPadam
  22. waaaa....alhamdulillah ... syukur...
    tahniah ... moOn masih berusaha lagi ...hehehe ...
    nak jgk jOin kak mas dan rara kiter ...
    heheheh

    BalasPadam
  23. tahniah ye...jaga diri..jaga pemakanan :)

    BalasPadam
  24. yey...tahniah..
    geng mak buyung dah betambah nih..
    muahahahha

    BalasPadam
  25. syukurrr.. rezeki kak mas ni :D

    BalasPadam
  26. ey saya excited !! tahniah akak !! :D

    BalasPadam
  27. happy for u kakak ;)

    kak mas jg diri, jg makan, jgn letih sangat yer..enjoy ths moment..owh teruja bg pihak hehehe...suka..

    rezeki Allah utk keluarga kak mas tahun ni..meriah!

    BalasPadam
  28. congrats ! :) teringat masa mak cerita pengalaman dia pregnant. setelah 15 tahun alhamdulillah rezeki mak pregnant :)

    BalasPadam
  29. tahniah mas...termasuk mas stakat ni dah 2 blogger peknen yg sy tau la..mas dgn ceeramoon..tahniah lg skali..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com