terkini dan sensasi

Khamis, 12 April 2012

Kena banyak membaca

Assalamualaikum...(^ ^)


Setelah tahu diri ni hamil buat kali ketiga, memang rasa sangat teruja. Maklumlah dah hampir 6 tahun tak merasa pengalaman itu, rasa macam mengandung anak sulung pulak.

Sekarang Mas lebih banyak membaca buku² tentang kehamilan dan tengok kat internet pasal kehamilan. Maklumlah dah hampir lupa apakah yang bakal dialami sepanjang 9 bulan tersebut. Alahan² dulu pun Mas tak ingat dah sebab sekarang ni memang tak mengalami alahan yang teruk pun, cuma rasa loya bila berus gigi waktu pagi.

Nasib baik Mas banyak simpan bahan bacaan tentang kehamilan ni, setiap hari baca. Rasa seronok sangat! Memanglah ada orang kata di awal kehamilan ni jangan gembira sangat, tapi bagi Mas tak salah kita berkongsi kegembiraan. Yang penting kita doakan keselamatan bayi yang dikandung sehinga dia selamat dilahirkan, pastu jaga pemakanan.

Adakah Mas bersedia, sudah tentu sebab memang dah lama menanti.

13 ulasan:

  1. tahniah..wish baby chat n happy preggy
    (=

    BalasPadam
  2. saya pun sama..skg mmg bz google & cari bahan2 bacaan kehamilan aje..menambah2 ilmu pngetahuan :)

    BalasPadam
  3. Tahniah....
    bonde pun dah lama menunggu baby kedua... jarak dah 10 tahun.... he he he ape petua mas...

    BalasPadam
  4. Tahniah kak

    tercapai jugak hasrat akak kn

    musim org ade ank. Mule bro ben

    akak lak skng

    xley la aktif sgt cm dlu

    waaa terujaaa

    BalasPadam
  5. Tahniah sekali lagi Kak Mas.jaga diri ye kak..bagus banyak membaca ni dapat dapat tambah ilmu apa yang patut kan.Happy for you.

    BalasPadam
  6. tahniah dear..
    take care yer.. smoga baby n mama baby sentiasa d bwh lindungan-Nya

    BalasPadam
  7. tahniah kak mas.. wahhhhhh.. sekarang ni memang musim blogger dapat anak la.. :D

    BalasPadam
  8. kak mas pregnant ??? syukur !! im so happy for you ! :D saya pulak yg teruja :)

    BalasPadam
  9. Tahniah sekali lagi kak... betul apa yg akak kata...
    tak salah berkongsi kegembiraan...
    yang penting.... jaga diri dan baby dlm kandungan
    dan doakan semua selamat... :)

    BalasPadam
  10. kak mas..berus gigi memang jadi musuh utama la utk 3 bulan pertama ni kan huhu..sabar ye kak mas ;)

    insyaAllah nnt dah besar skit..dia ok sendiri..

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com