mrs secretary

Rabu, 15 Ogos 2012

Esok cuti dah, Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum...(^ ^)

Hari ni hari terakhir kerjaesok Mas dah mula cuti.

Rancangan awal mula cuti hari Jumaat tapi memandangkan anak² tak sekolah esok, jadi mama pun malas nak memandu pergi kerja. Terus mohon cuti tambahan lagi 1 hari, nasib bos bagi sebab esok dia dah mula cuti. Jadi tutup kedai mulai esok sampai 27hb, 28hb baru pejabat beroperasi kembali.

Tapi esok Mas tak balik kampung lagi, pagi Jumaat baru gerak balik. Esok nak kemas beg, kemas rumah, mendobi baju, melipat baju dan macam² lagilah. Baru lega sikit nak balik raya bila rumah dah kemas dan semua kerja rumah dah selesai.

Pagi Jumaat terpaksalah mak buyung memandu sendiri ditemani anak² je. Abam Bomba kita tak balik sebab tak dapat cuti, kalau ada rezeki malam raya baru dia balik. Tapi petang raya pertama dah kena balik semula ke Salak Tinggi. Jadilah kan, janji pagi raya dia ada. Takdelah akak sedih sangat derrr.

Di kesempatan ini jugak Mas nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua pembaca blog Mas, kawan² di Facebook, follower di Twitter dan semua kawan² di alam maya. Moga kita semua selamat sampai ke kampung halaman dan dapat berhari raya bersama keluarga.


21 ulasan:

  1. selamat hari raya aidilfitri sis
    maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  2. slmat hari raya kak

    moga sehat mase raye nnti

    BalasPadam
  3. Selamat Hari Raya Mas!

    BalasPadam
  4. selamat hari raya.. berhati hati dijalan raya

    BalasPadam
  5. assalamualaikum mas...selamat hari raya dr mama n family juga mama mohon maaf zahir batin yer..:)

    p/s berhati2 semasa memandu yer...:)

    BalasPadam
  6. selamat bercuti dan selamat hari raya buat akak sekeluarga =)
    maaf zahir batin yer

    BalasPadam
  7. jadi lah kan...yg penting pagi raya abe bomba ada...hihi...selamat hari raya kak :)

    BalasPadam
  8. selamat hari raya kak... have a safe journey...

    nnt makan kuih raya ketupat rendang jangan lupa kitorang ye. hihi :D

    BalasPadam
  9. selamat hari raya..moga selamat sampai ke kampung halaman..:)

    BalasPadam
  10. selamat hari raya...
    drive blk kpg ati² yer..jaga diri, jaga kandungan...jaga anak²
    selamat bercuti panjang...

    BalasPadam
  11. alamak .. kejp nye en somi awk cuti ye..
    x peler kerna Negara kan .

    SELAMAT HARI RAYA jgk kt awk ...

    BalasPadam
  12. selamat hari raya...
    hati-hati ye.

    balik kampung oooo balik kampung...

    BalasPadam
  13. Wahhhh dh cuti... Kita keje smpi ri jumaat tu huhuhu

    BalasPadam
  14. selamat hari raya...

    salam kenal dari http://emyyuzreena.blogspot.com

    BalasPadam
  15. slmat hari raya jgak dari kami sekeluarga..balik kg nati hati2 dijalan raya ye..semoga selamat semuanya..

    BalasPadam
  16. tapi ramai yg dah cuti hari ni !! :D selamat hari raya akak !! :D

    http://nameeroslan.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. Salam Aidilfitri Kak Mas dan family

    BalasPadam
  18. assalamualaikum mas...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com