mrs secretary

Isnin, 3 September 2012

Scan dan shopping barangan baby

Assalamualaikum...(^ ^)

Alhamdulillah semalam dah buat scan jantina baby. Mulanya nak buat 4D tapi baby malu² pulak, siap nyorokkan muka lagi. Jadi tak dapatlah nak tengok muka comel anak mama, buat scan 2D je. Jantina pun dah tau, Insya Allah akan dapat seorang lagi perempuan.

Kakak seronok bila tau baby perempuan, tapi abang Arfan yang merajuk. Puas nak pujuk, huhuhuu! Jelaskan kat dia, walau camne pun tetap adik abang jugak. Siap tanya lagi abang sayang adik tak, sayang katanya. Jadi sesi merajuk tu kejap je, siap cakap lepas ni kalau mama mengandung lagi kena dapat baby lelaki. Nampaknya kenalah mama penuhi permintaan dia tu, hehehee!

Jadi bila dah tau jantina baby baru teruja nak shopping barangan baby kan? Mas pergi shopping kat One Baby World di Shah Alam, pergi sana sebenarnya nak cari set pam susu sebab kedai tu ada tawarkan pakej yang sangat berpatutan harganya. Beli dengan harga RM599 dapat 13 barangan dan ada jugak yang percuma, memang berbaloi sangat. Pastu belilah sikit² barang baby yang lain.

Kemudian pergi pulak shopping kat Jusco, kat sini Mas beli set keperluan bayi seperti toiletries, kelambu, lampin dan tuala. Beli jugak 6 helai baju dan mitten & botties. Bab memilih barang² Mas serahkan pada kakak dan abang dia, seronok sangat mereka dapat pilih baju untuk adik. Mas pun seronok tengok sebab mereka memang pandai pilih baju yang comel².

Memang banyak jugak berbelanja untuk beli barangan baby kali ni, maklumlah dah 6 tahun takde anak kecil. Jadi kebanyakan barangan semua dah takde dan dah rosak, tapi lega sebab kebanyakan benda dah beli. Memang kena selesaikan awal sebab bulan 10 atau 11 nanti nak beli barangan persekolahan kakak dengan abangnya pulak.

Inilah antara hasil shopping tu.


32 ulasan:

  1. Anak2 saya pun sama, sorang nak baby boy, sorang nak baby girl. Pening nak jawab..

    BalasPadam
  2. wah!gegirl!!syoknyeeee.......
    shopping sakan ek..hihi
    didiey doakan akak n kandungan sentiasa sihat :)
    take care kak

    BalasPadam
  3. banyaknya shopim... aikk.. ada gamba tulisan daddy je kat baju.. mommy takde ke ??? hehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada jugak yg mummy.. kat bawah baju daddy tu! he3

      Padam
  4. wow... dah tahu gender er... syokkan... tp sy still konfius ni wlupun dah tahu gender baby dalm kandungan nie... beli barang semua unisex...

    BalasPadam
  5. Wah seronoknyeee... My pun skrg tgh eksaited dgn brgn baby je. buat masa ni beli online dlu. kang dah ada masa baru beli offline hehe...

    BalasPadam
  6. waaa bestnya dapat baby girl..hehehehe

    seronok abg dan kakanyer dapat baby lagi..semoga semuanya selamat ye kak mas...

    BalasPadam
  7. bestnya boleh pilihkan bj utk adik

    BalasPadam
  8. Salam...

    Seronoknye...shophing untuk baby :)

    BalasPadam
  9. saya dah siapa semua barang..ada yang dah masuk bonet keta dah.tak banyak beli pun sebab banyak baju2 maisara yang dulu2 masih elok.ada yang belum pakai pun ada sebab dulu maisara badan cepat naik.stokin sarung tangan pun ada yang tak pakai lagi.cuma beli barang2 mcm drypers,tuala,selimut..baju pun beli 4 pasang je.masa buka kotak barang2 lama maisara dulu rasa sebak je sebab teringat betapa susahnya nak dapatkan dia dulu..sedih tetiba nih...hahahh

    BalasPadam
  10. alahaiii comel2nya brg baby tu...

    tahniah for the coming bb girl. bila due?

    BalasPadam
  11. yeyy ... kite pun dh soping brg bby ... nk tunggu time je ni .. lg 2 week .. hrp2 bby kuor on time lew..

    BalasPadam
  12. tahniah kak.baju i love daddy tu sama mcm rara punye.heee

    BalasPadam
  13. sukenye

    baby girl eh

    sedihla abang xde geng

    BalasPadam
  14. kalau baby girl sakanlah beli baju baby girl pinky pinky kan kak..

    BalasPadam
  15. Kak Mas beli breastpump brand ape? dah try ke? sakit x? hehe

    BalasPadam
  16. comelnya barang2 baby tu akak !!:D mesti akak excited sangat kan. saya yang baca ni pun excited.hehe

    BalasPadam
  17. assalamualaikum mas....seronoknya bila dengar nak dpt baby girl....baju baby girl skg memang cute2 sangat semoga selamat mama n baby yer...:)

    BalasPadam
  18. wahhh.... semoga selamat semuanya...

    BalasPadam
  19. sonok shooping brg baby nie, nak2 bby girl kan... hope mas n baby sentiasa sihat..

    BalasPadam
  20. alaaa x sbr lak rse nak badan berisi baby comel!!..^_^

    BalasPadam
  21. yelah...yelah...

    sokong part beli brg baby awal2...
    lepas nih nak standby perbelanjaan utk sekolah anak2 pulak..

    :)

    teringat perasaan beli barangan baby..

    dah la baju mereka sumer kiut miut...

    hihi...cam nak ambik semua bawak balik...

    BalasPadam
  22. oww seronoknyaa.. rindunya nak pregnant...hehe :)

    kalau rajin jom singgah kedai saya..
    ~gorgeous closet~
    keep in touch ye..♥♥♥

    BalasPadam
  23. haiii...jom join contest n lihat bpe ramai yg suka bergmbar dgn parents mereka....sayangilah ibu bapa kita & jom abadikan kenangan bersama mereka melalui hadiah menarik:)

    http://syierahalf.blogspot.com/2012/11/contest-i-love-my-parent.html

    BalasPadam
  24. Wahhhh bestnya bakal terima baby girl.. tahniahhhhh ;)

    BalasPadam
  25. tahniah puan. dan salam kenal dari saya.

    BalasPadam
  26. tahniah nk terima org baru.. ;)

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com