terkini dan sensasi

Rabu, 13 Mac 2013

Sempoa

Assalamualaikum...(^ ^)


Arfan ada mintak Mas ajar dia guna sempoa, tapi masalahnya mama pun tak tau cara nak guna.

Sekarang ni sejak tukar ke sistem KSSR, semua murid tahun 1 kena beli sempoa. Mereka akan belajar matematik gunakan alat ni, soalan dalam buku latihan pun ada soalan menggunakan sempoa. Nanti akan ada jugak ujian menggunakan sempoa, jadi setiap murid kena mahir menggunakannya.

Nampaknya lepas ni Mas kena belajar dengan mana² nyonya cara nak guna sempoa. Maklumlah orang cina kan mahir guna alat ni.

6 ulasan:

  1. Aiyok.. nina ngajor math pun xreti guna ni dan xpernh sentuh haa

    BalasPadam
  2. pndi jg gn, sbb bljr ms sek rendh. tp x laju. da tua ni. lmbb r

    BalasPadam
  3. saya reti tambah dan tolak aja....darab dgn bahagi saya tak pandai guna sampoa ni

    BalasPadam
  4. ayokk .. xpenah reti nak guneee

    BalasPadam
  5. fiza dulu ade belajar..tapi ble xpratik,lupa terus.sempoa pun ntah kemana..gune you tube je kak belajar ni.hehe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com