Terkini dan Sensasi

Isnin, 29 Ogos 2016

Menjelang 14th Anniversary


Assalamualaikum...(^ ^)

Tenggelam timbul update blog sekarang. Bukan takde idea tapi kadang penyakit malas tu yang banyak. Sehari satu entri pun payah, haishhh! 

Memandangkan esok anniversary Mas jadi hari ni nak buat entri campak belakang sikit. Kenangan 20 tahun dah kami kenal. 20 tahun tu bukan kahwin tapi 4 tahun bercinta, 2 tahun bertunang dan 14 tahun sah sebagai suami isteri. Wahhhh panjang dah perjalanan cinta kami, 2 dekad dah! 

Jom campak belakang.. 

1. Zaman bercinta kami penuh dengan surat cinta. Bukannya takde handphone masa tu tapi Mas masih belajar dan dia pulak dalam rekrut bomba, jadi kena berjimat sikit. Jadi untuk eratkan perhubungan kami main tulis surat cintalah. Tapi sekarang bila baca semula surat² tu tergelak sakan kami. Tak sangka dua² pandai tulis surat jiwang karat, ayat bunga² kooooo! 



2. Tahun 2000 kami bertunang atas permintaan keluarga sebab dah lama bercinta. Masa tu umur Mas baru 21 tahun dan masih belajar dalam semester 6 di UiTM. Jadi kenalah bertunang 2 tahun untuk tunggu Mas habis belajar! 



3. Setelah 2 tahun tempuh suka duka, onak duri semasa bertunang akhirnya pada 30 Ogos 2002 sah kami sebagai suami isteri Tarikh 30 Ogos menjadi pilihan kerana pada tarikh tu tahun 1997 kami sah jadi pakwe makwe. Masa tu umur Mas baru 18 tahun, kemain lagi dah pandai bercinta. Hehehee!



4. Sweet kan? Sah dah jadi isteri dia, gembira sangat masa ni sebab Allah panjangkan jodoh kami. Nak beritahu satu rahsia ni. Nasiblah masa tu Mas mengaku dulu sukakan dia, kalau tak mesti Mas tak kahwin dengan dia. Biarlah buat muka tak malu masa tu janji tak melepas, hahahaa!



5. Alhamdulillah esok ulangtahun perkahwinan kami yang ke 14 tahun. Syukur sangat jodoh kami masih dilindungi Allah SWT. Masalah dalam alam rumahtangga tu biasalah memang ada tapi kami cuba hadapi dengan baik agar takde hati yang terluka.


Itulah perjalanan cinta kami. Tak sabar tunggu esok, bukannya buat majlis istimewa pun tapi nak luangkan masa bersama berborak² mengenang kembali kisah cinta kami. Lepas balik kerja bolehlah bawak anak² pergi makan, raikan mama babah. Hehehee!

2 ulasan:

  1. congrats sweet jer kan zaman cintan cintun tu hihi

    BalasPadam
  2. Selamat ulang tahun kak mas dan suami,bestnyaaa 20 tahun dah bersama,doakan saya dan eddy cam ni gak tau sweetnyaaaaa

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com