terkini dan sensasi

Isnin, 17 Oktober 2016

Gegar Vaganza 3 : Minggu Pertama

Assalamualaikum...(^ ^)

Pentas Gegar Vaganza 3 telah dibuka semalam dengan menampilkan 12 orang penyanyi² lama yang hebat². Minggu pertama menyaksikan mereka menyanyikan lagu sendiri yang popular suatu masa dulu. Fuhhh memang terimbau kembali kenangan silam bila dengar lagu² nostalgia ni, mengamit memori gitu!

Selepas persembahan kesemua peserta semalam bagi Mas semua peserta GV3 memang terbaik. Memang tak berubah suara mereka walaupun ada tu dah 10 tahun tak menyanyi di pentas. Mereka masih mampu menyanyikan lagu² tersebut dengan baik, malah sama macam 10 tahun dulu! 


Seperti biasa di setiap konsert Mas akan ada pilihan persembahan terbaik untuk artis lelaki dan wanita. Bagi minggu pertama ni pilihan Mas adalah milik Zarul dan Siti Sarah. Suara Zarul memang sama seperti dulu, lunak merdu! Bila dia nyanyi lagu Ramalanku Benar Belaka terus teringat memori dedulu. Pastu Siti Sarah pulak memang kecil² cili api, persembahan dia sangat bertenaga dan menghiburkan. Suara pun power giler!

Tak sabar nak tunggu persembahan mereka untuk minggu kedua nanti. Inilah senarai lagu yang akan dinyanyikan dalam Konsert Kedua yang bertemakan Memori Berkasih.

Ameng | Epilog Cinta Dari Bromley (Suhaimi Mior Hassan)
Azharina | Sinaran (Shiela Majid)
Elly Mazlein | Berpisah Jua (Ziana Zain)
GMie Screen| Januari (Glenn Fredly)
Intan Sarafina | Pudar (Rossa)
Nora | Setelah Aku Kau Miliki (Shima)
Rem | Suratan Atau Kebetulan (Keny, Remy & Martin)
Razis Ismail | Bunga Pujaan (Jamal Abdillah)
Shidi Data | Meneka Dalam Kesamaran (Ibnor Reza)
Siti Sarah | Teratai Layu Di Tasik Madu (Fauziah Latif)
Zarul | Untukmu Selamanya (Visa)
Zur Eda | Berpaut Di Dahan Cinta (Dayang Ku Intan)

3 ulasan:

  1. saya mmg team zarul n team sarah... dua2 mmg sy sukaa...

    BalasPadam
  2. kita team nora sarah ngan azharina hehehhe

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com