Terkini dan Sensasi

Khamis, 18 Mei 2017

Misi dapatkan tiket final Piala FA

Assalamualaikum...(^ ^)

Mas ni minat jugaklah dengan sukan bola tapi tidaklah terlalu fanatik. Kalau ada perlawanan bola melibatkan negeri kelahiran Mas iaitu Pahang, memang akan tengoklah kat TV bagi sokongan. Pastu semua dah tau kan, Sabtu ni final Piala FA antara Pahang dan Kedah. 


Jadi entah kenapa final bola kali ni Mas beria² sangat nak pergi tengok kat stadium, membuak² perasaan tu. Mungkin dek pembawakan budak Mas yang mengandung ni, mengidam nak tengok bola kat stadium. Boboikah dalam perut ni, hehehee!

Semalam dah cuba beli tiket online tapi sekelip mata je 6000 lebih tiket habis, memang pelik jugaklah. Kata dalam surat khabar tiket mula jual jam 12.00 tengahari, tapi Mas buka web tickethotline tu jam 12.10 dah habis dah. Rupanya ada salah faham di situ, pukul 9.00 pagi dah mula jual sebenarnya. Ramai jugaklah yang mengamuk kat page tickethotline tu sebab tak berjaya beli. Mas pun kecewa jugaklah, tak tahu camne pengurusan tickethotline ni! 


Dah tak dapat beli online, hari ni husband Mas gigih pergi ke stadium Shah Alam untuk beratur. Mana tau kot ada rezeki dapat tiket kan? Sekali dah sampai stadium takde pulak jual, hanya jual di stadium negeri sahaja. Kat situ buka kaunter untuk penebusan tiket yang dah dibeli online je. Hurmmm sepatutnya tak bolehlah jual kat negeri sahaja sebab para penyokong ada di serata tempat. Bukannya semua dapat balik negeri masing² semata² nak beli tiket kan? Dahlah jual tiket online 6000 lebih je, sekelip mata pulak tu habis. Nampak sangat tak telus pengurusan FAM ni, buat semua orang marahlah. Mas pun tak puas hati jugak.

Hadoiiiii kecewa sekecewanya, memang dah takde harapanlah nak merasa tengok secara langsung kat stadium. Kempunanlah mak yong ni, huhuhuu! Anak² pun pasti sedih sebab tak dapat jugak pergi stadium, dahlah masa separuh akhir kat Paroi hari tu takde rezeki jugak nak pergi.

Nampaknya tengok depan TV jelah, anggap je macam kat stadium. Hahahaa ayat sedapkan hati yang kecewa merana gundah gelana ni. Ada rezeki lain tahun Pahang masuk final, bolehlah pergi! Harap masa tu urusan jual tiket ni lebih sistematik dan adil.

5 ulasan:

  1. final di mana kak mas? kak mas macam family ayh sedara sy, kalau pahang main, wajib tengok dengan stadium, habis satu family angkut. hehe

    BalasPadam
  2. heheh..sabo kak mas..
    ramai gak x pueh hati ni.
    nasib baik piala FA je..
    kita tnggu piala malaysia plak kak mas

    BalasPadam
  3. em.. saya sokong Pahang.. hee~ kenapa ? sebab sambal hitam pahang sedap.. eh !! ade kena mengena tak ? hahahaha~

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com