terkini dan sensasi

Khamis, 14 Disember 2017

Jalan² lepas pantang

Assalamualaikum...(^ ^)

Aiyra dah berumur 2 bulan 14 hari, tapi Mas masih terperap kat rumah. Padahal perintah berkurung 60 hari dah habis pun, tetap tak keluar kemana². Kalau keluar pun bawa Aiyra ke hospital atau klinik, tak pun pergi beli barang kat pasaraya. Itu pun boleh kira berapa kali je!

Bukan tak nak keluar jalan² atau bercuti tapi fikir Aiyra masih kecil masa tu, sekarang Aiyra pun dah besar 2 bulan lebih kan, takde dah risau nak bawak dia jalan². Pastu dia pun dah pandai menyusu guna botol, lagilah mudah nak kemana². 


Pastu disebabkan jugak anak² yang lain pun dah bising, cuti sekolah tak pergi ke mana². Nak habis dah cutinya tapi mereka pun terperap jugak kat rumah. Jadi dek kesian kat anak² dan mamanya pun dah bosan dok rumah, maka program jalan² pun dirancang. Bukan lama pun, 2 hari 1 malam je. Destinasi pulak tempat yang anak² boleh bersukaria dan seronok, walaupun sekejap. 

Sabtu ni lepas husband habis kerja kami akan ke tempat tu, nanti Mas bagitau tempatnya. Ahad petang baliklah, tak boleh lama² sebab malam tu husband bekerja. Harap perjalanan berjalan lancar dan dipermudahkan, anak² pun dah tak sabar nak pergi. 

Tak kisahlah percutian singkat pun asalkan anak² gembira kan, itu yang penting.

1 ulasan:

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com