terkini dan sensasi

Rabu, 17 Januari 2018

Dapat jugak beli troli Ikea

Assalamualaikum...(^ ^)

Alaaaaa lupalah nak cerita pasal troli Ikea yang berguna ni, tahun lepas dah belinya. Sebenarnya dah lama Mas teringin nak beli troli ni, tengok ramai orang pakai dan kegunaannya pun pelbagai. Tapi banyak kekangan masa, tak berkesempatan nak pergi ke Ikea. 

Akhirnya bulan 12 tahun lepas adalah peluang dan rezeki pergi ke Ikea, masa tu misi utama nak cari TV Kabinet. Tak teringat sangat pun pasal troli ni. Bila dah sampai sana dan dah jelajah seluruh Ikea tu barulah ternampak troli tu. Haaaaa apa lagi terus sambar satu, harganya RM149 masa tu. Tak tahulah kalau sebelum tu ada harga promosi lagi murah, tapi Mas beli jugak sebab rasa dah murah tu. Ada 3 pilihan warna tapi Mas berkenan warna coklat ni.


Buat masa ni troli ni Mas gunakan untuk letak barang² Aiyra macam diapers, peralatan seperti bedak, losyen dan ubat-ubatan. Pastu ruangan atas Mas letaklah handbag, senang sikit nak capai kalau nak ambil duit. Troli ni beroda tapi Mas tak pasang sebab Mas hanya letak kat satu tempat je. Kalau guna nak tarik kemana², sesuailah pasangkan roda.

Memang senanglah ada troli ni, barang pun boleh susun dengan teratur dan kemas. Pastu takdelah perlu bangun 2-3 kali nak ambil barang² Aiyra dalam bilik, mana yang perlu digunakan selalu Mas letak je atas troli tu. Mudah nak capai dan ambil, jimat masa dan tenaga. Mas cadang nak beli lagi satu ni, nak letak kat dapur pulak. Senang sikit nak letak barang² memasak, nak ambil pun mudah nanti. 

Banyak kegunaan troli ni tau, korang yang belum beli tu kena dapatkan satu.

2 ulasan:

  1. IQ pun plan nak beli, sebab nak letak barang mekap, Bilik IQ tak ada meja mekap, so tumpang letak barang mekap pun dekat almari baju anak. plan nak beli satu nanti kalau ada rezeki lebih. insyaAllah

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com