terkini dan sensasi

Rabu, 22 Ogos 2018

Aidiladha yang sederhana

Assalamualaikum...(^ ^)

Salam Aidiladha semua!



Tahun ni dapatlah Mas balik beraya haji kat kampung setelah bertahun tak balik, nasiblah husband dapat cuti. Kalau tak rayalah kami kat Salak tu je.

Tapi raya haji kali ni hanya Mas sekeluarga je yang balik, adik beradik lain tak dapat cuti. Mula tu ada jugak adik Mas balik tapi hari Isnin dia terpaksa balik ke Kuala Kangsar sebab bapa mertua meninggal dunia. Jadi tinggallah kami anak beranak je, namun itu tak halang kami untuk beraya kan? Tetap jugak semangat buat juadah raya, buat lemang dan rendang tau! Baca kisah Projek lemang raya ni.


Lepas husband balik sembahyang raya kami bergambar jugaklah sebagai kenangan, kenalah gembira walau adik beradik lain takde. Dah puas bergambar kami gerak ke Kuantan, nak pergi rumah mak mertua Mas. Walaupun mak abah takde kerana menunaikan haji, tapi adik beradik husband ada kat rumah tu. Jadi kami baliklah sekejap jumpa mereka, sambil tu boleh makan juadah raya sama². 

Sebenarnya kalau kita ingat adik beradik dan pergi kunjung mengunjung camtu raya yang sederhana tu akan jadi meriah kan? Kumpul ramai² sambil borak² dan menikmati juadah, haaa mesti seronoknya. Macam² ceritalah akan keluar, kadang sampai lupa nak balik! 


Dah siap makan sama² tu tetiba husband buat pasal ajak tengok wayang, nak tengok MI terbaru tu katanya. Haaa Mas ni tak yakin sebenarnya nak masuk panggung, maklumlah Aiyra ni lasak. Risau jugak dia buat hal dalam panggung tu, haru mak! Tapi teringin nak tengok punya pasal kami teruskan jugak, haaa camnelah Aiyra dalam tu? Nanti Mas cerita dalam entri lain, dan nantikan jugak review MI terbaru tu.

Itulah Aidiladha kami, sederhana tapi penuh kenangan!

1 ulasan:

  1. sedapnyaaa rendang n lemang.. nyummms kami x balik kampung beli je.
    balik tengok lemang basi T.T

    BalasPadam

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com