terkini dan sensasi

Isnin, 19 Oktober 2020

Gegar Vaganza 7: Minggu Kedua

 Assalamualaikum...(^ ^)

Haaa barulah ceria sikit GV7 minggu ni, gandingan Nabil Jihan kembali. Walaupun tanpa kehadiran penonton ianya tetap meriah, ternyata gandingan mereka menghidupkan GV!

Minggu ni penyingkiran bermula, jadi para peserta dah tak boleh nak rasa selesa. Semua kena kerja keras untuk beri persembahan terbaik dan menawan hati para juri. Di konsert kedua ni Haslinda disingkirkan!

Kekuatan vokal yang mantap masih milik Mus, cukup power dia nyanyikan lagu Cinta Kristal. Lagi pun lagu tu memang kena dengan vokal dia, memang takde sumbang langsung dia nyanyi. Harap bila dia dapat lagu yang luar dari zon selesa, dia tetap mampu kekalkan vokal yang bagus!

Sorang lagi bagi Mas punyai vokal yang mantap dan mampu bagi saingan pada Mus ialah Linda Nanuwil. Haaa semalam memang dia sampaikan lagu Mungkinkah dengan baik, sedap suara dia. Minggu depan dia dapat lagu yang agak mencabar, harap dia dapat kekalkan kemantapan vokalnya. 

Cuma satu jer, bagi Mas GV7 ni agak kurang menyengat. Kebanyakan peserta kurang mantap dari segi vokal dan persembahan, ada tu Mas tengok macam tak bersungguh² menyanyi. Yelah, awal² tu Mas rasa bosan dan mengantuk jer tengok. Jarang tau Mas bosan tengok GV ni, sebab dari GV1 Mas dah ikuti. Rasanya kalau takde Mus dan Linda tu mungkin lagi hambar, jadi harap sangat peserta lebih menyerlah di minggu² akan datang.

Bertemakan Cuba Try Test, pada konsert ketiga nanti para peserta akan menyampaikan lagu dengan genre di luar zon selesa mereka. Kalau tengok senarai² lagu ni memang semuanya akan menguji kemampuan dan kekuatan vokal para peserta. Sama²lah kita saksikan minggu depan!

Mus | Syair Laila Majnun (Ramli Sarip)
Linda Nanuwil | Akar dan Bumi (Amuk)
Cliff Umar | Keroncong Untuk Ana (Kembara)
Ashira | Penasaran (Kris Dayanti)
Oja | Satu Peluang (Andi Bernadee)
Nomad | Aku Skandal (Hujan)
Aju Success | I Love You I Miss You (Ukays)
Noraniza Idris | Akan Ku Tunggu (Candy)
Ayu Damit | Senyuman Ragamu (Gerhana Ska Cinta)
Eva | Hang Pi Mana (Khalifah)
Rozita Izlyn | Di Dadaku Ada Kamu (Amelina)
Yantzen | Malam Ini Kita Punya (Bunkface)
Indigo | Cinta Abadi (Blackrose)

Tiada ulasan:

Catat Komen

Blog ini berkongsi tentang kisah kehidupan dan apa yang penulis rasa dan percaya. Semua bentuk penulisan lahir dari pemikiran penulis yang tidak berapa kreatif tanpa mencilok idea sesiapa. Sebarang COPYPASTE dari blog ini perlu mendapat kebenaran daripada penulis dan dikreditkan ke blog ini. Terima kasih dari massaari.com.

Pemilik Blog: Mas Saari
Email: mas7977@gmail.com